Autor Economia
15 Juny 2015 a 12:30

Mor Martí Colomer, vicepresident de la Cecot i president d’Honor de l’Institut Industrial

Martí Colomer // Imatge cedida per la Cecot

Martí Colomer // Imatge cedida per la Cecot

El president d’honor de l’Institut Industrial i persona molt vinculada a la Cecot al llarg dels últims 40 anys, Martí Colomer ha mort aquest cap de setmana.

Armengol va destacar la dedicació professional i personal de Colomer  vers el desenvolupament econòmic i social del sector tèxtil de la ciutat de Terrassa.  Armengol el definia com “un home d’empenta, de cap clar, i de conviccions arrelades i amb experiència empresarial, que s’ha posat sempre al servei d’entitats com l’Institut o la Cecot, a temps complert i desinteressadament” i afegia que  “L’Institut es reivindica gràcies a ell, com a entitat històrica Terrassenca, implicada amb la ciutat on hi col·labora en totes les iniciatives econòmiques i socials, tal i com sempre havia fet, hereva de la seva història, però amb mentalitat de present i mirant cap el futur”.

Per la seva part, Abad va voler remarcar “la seva humanitat i, sobretot, el seu bon criteri imprescindible per a les grans decisions que hem hagut de prendre; la vàlua personal i sobre tot, la seva estima a l’entitat. Colomer era una persona llesta, positiva, atrevida i sàvia. Una persona que ens seguirà inspirant” i en va elogiar la seva predisposició i implicació així com la seva lleialtat tant a la Cecot com a l’Institut Industrial.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha volgut mostrar el seu condol. Ballart ha lamentat la pèrdua d’una persona profundament implicada en la projecció exterior de la nostra ciutat, com a jugador i directiu de l’hoquei terrassenc, reconegut internacionalment, contribuint de forma decidida a forjar l’esperit olímpic a la nostra ciutat, i també com a empresari actiu que fins a l’últim moment va apostar per la innovació i la cooperació per a potenciar l’economia local.”

Martí Colomer

Martí Colomer i Ribas va néixer el 7 d’octubre de 1930 a Terrassa i es va formar com a enginyer tècnic tèxtil a l’Escola Industrial. Va desenvolupar la seva professió com a empresari tèxtil la empresa de “tints de filats” Tintes Colomer S. A. fins a la seva jubilació.

Dins de l’Institut Industrial de Terrassa, ha estat membre de la Junta Directiva des de 1975 fins a 1976, sota la presidència de J. Pous; des de 1977 fins a 1979, sota la presidència de M. Rambla; i l’any 1980, sota la presidència de N. Bacardit. Entre 1991 i 2005, n’assumí la vice-presidència, sota la presidència d’Eusebi Cima. De l’any 2005 fins a l’actualitat n’ha estat el president. I, pel que fa a la patronal Cecot, en Martí Colomer ha estat vice-president de la Junta Directiva des de 1991 fins a 2004, sota la presidència de Cima; i des de 2005 fins l’any 2013, sota la presidència d’Abad. Colomer també va presidir la Fundació Institut Industrial i Comercial fins el 2013 i sota la seva presidència la Fundació va posar en marxa accions de cooperació social amb la ciutat i va incrementar la participació den projectes socials, donant continuïtat a la labor desenvolupada pels industrials del tèxtil en el segle XIX i XX.

Però el nom de Martí Colomer Ribas està associat directament amb el món de l’hoquei. Colomer va ser exjugador, àrbitre i directiu d’hoquei. Com a jugador, va ser onze vegades campió de Catalunya i sis d’Espanya, una d’elles d’hoquei sala, i també va ser dues vegades internacional amb la selecció espanyola. Posteriorment va desenvolupar tasques de directiu. Primer en el CD Terrassa, on va ser en dues etapes el president de la seva secció d’hoquei. I després a la Federació Catalana de Hockey, en què entre 1964 i 1981 va ocupar diversos càrrecs, entre ells el de vicepresident de 1972 a 1976 i el de president de 1976 a 1981, durant el seu mandat va crear els camps de gespa artificial de Montjuïc i Terrassa. Paral·lelament, el 1980 va entrar a la Federació Espanyola com a vocal i de 1984 a 1992 va ser vicepresident sota la presidència de Leandre Negre. Durant aquesta època va ser director adjunt de la subseu de Terrassa durant els Jocs Olímpics de Barcelona. El 1996 va ser elegit president de la Federació Espanyola i es va mantenir en el càrrec durant dotze anys, fins al 2008, quan en deixar-lo va ser nomenat el seu president d’honor. Durant els dotze anys com a president de la Federació Espanyola també va ser membre de la Federació Europea i de 1997 a 2004 membre del Comitè Executiu del Comitè Olímpic Espanyol.

Durant la seva llarga vida com a dirigent ha rebut molts premis, entre ells la medalla d’honor de Terrassa, en què va desenvolupar tota la seva tasca professional com enginyer tècnic, president de l’Institut Industrial de Terrassa des de 2005 i vicepresident de la patronal Cecot des de 1991, la medalla de plata i la insígnia d’or de la Federació Espanyola de Hockey, la medalla d’or del Real Mérito Deportivo, i l’Orde del Mèrit Esportiu de la federació Internacional de Hockey el 2009. Rebé la medalla Forjadors de la Història Esportiva de Catalunya el 1993.

Switch to mobile version