Autor Cultura
4 Juny 2015 a 11:30

Torna Elixir, el Festival Poètic de Terrassa

Una mescla internacional i local

Enguany, Elixir celebra la seva tercera edició

Enguany, Elixir celebra la seva tercera edició // Imatge cedida pel CAET

Demà divendres 5 de juny la idea original de l’actriu terrassenca Rosa Boladeras, en coproducció amb el CAET-Centre d’Arts Escèniques de Terrassa torna per omplir de bellesa, música i poesia els carrers, terrats, jardins i balcons de la ciutat.

Enguany, la tercera edició de l’Elixir, pretén traspassar fronteres, per això en aquesta ocasió viatja fins a Síria amb la jove poetessa i activista Amal Kassir, que utilitza la poesia com a arma de denúncia de les injustícies del seu país d’origen.

Kassir ha guanyat el Premi Grand Slam al Brave New Voices Internacional Youth Competition amb el poema “Syria”, i actualment treballa en “Project More Than Words” per viatjar als campaments de refugiats a l’Orient Mitjà i, treballant amb les paraules i al poesia, poder ajudar als nens sirians a superar el trauma que han experimentat.

Malgrat aquesta vessant més internacional, Elixir també té la voluntat d’impulsar els poetes de casa nostra, per això també sonaran noms com el d’Eduard Escoffet, activista poètic i agitador cultural barceloní, codirector del Festival Internacional de Poesia de Barcelona, juntament amb Martí Sales, entre 2010 i 2012, i predilecte del recital en directe i els llenguatges multidisciplinaris. El de la traductora i poetessa Laia Martínez López, autora dels poemaris “L’abc de LML” i “L’estiu del tonight, tonight”, i la veu, el vers i els dits de la formació electrònica JANKSY. El del poeta i compositor argentí Diego Mattarucco, especialitzat en el que ell mateix anomena “poesia cacofònica” i l’slam poetry. O els de l’actriu Mercè Martínez i el saxofonista egarenc Guim García.

El punt de trobada de la ruta poètica que proposa Elixir per invocar la poesia com a substància vital, serà el Hall del Teatre Principal. I en aquesta edició, s’espera assolir els més de 300 assistents de les passades edicions.

Si bé el Festival és gratuït, l’aforament és limitat. Per això, des de l’organització es recomana reservar la plaça en aquest enllaç.

Switch to mobile version