Autor Societat
27 Juliol 2015 a 17:00

Artur Mas presidirà la inauguració de les obres de perllongament de la línia d’FGC a Terrassa

Serà demà a les 17h a Vallparadís Universitat

Vila i Ballart visitant les obres de Vallparadís Universitat // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Vila i Ballart visitant les obres de Vallparadís Universitat // Imatge d’arxiu cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, presidirà demà la inauguració de perllongament de la línia d’FGC a Terrassa. L’acte tindrà lloc a les cinc de la tarda a l’estació de Vallparadís Universitat i prèviament realitzarà el viatge inaugural des de l’estació de Terrassa Nacions Unides.

El perllongament d’FGC a Terrassa ha suposat una inversió de 401 M€ i inclou la construcció d’un tram de línia de doble túnel de 4 quilòmetres que va des de l’estació de Terrassa Rambla, on finalitza ara, fins al nord de la ciutat, a Can Roca.

Amb aquest nou tram, entraran en funcionament les noves estacions de Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides així com també un dipòsit de trens al final de la línia. D’altra banda la via a l’estació i cua de maniobres existents a Terrassa Rambla s’han remodelat.

Amb aquestes obres es millora notablement la mobilitat del transport públic a Terrassa i el seu entorn i es millora la seva connectivitat amb Barcelona i la seva àrea metropolitana, potenciant la intermodalitat amb la xarxa de Rodalies.

El president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, realitzaran el trajecte des de l’estació de Terrassa Nacions Unides i fins a la de Vallparadís Universitat.

El perllongament de la xarxa d’FGC a Terrassa sumarà 5,5 milions de viatgers/any i suposarà per al Metro del Vallès més de 3 milions d’usuaris nous.

 

Switch to mobile version