Autor Ensenyament
10 Juliol 2015 a 17:00

El Parc de Recerca UAB col·labora amb Air Liquide, GTD i Sener

Enguany el Programa de Generació d’Idees celebra la seva quarta edició

Parc de Recerca UAB

Parc de Recerca UAB

El Parc de Recerca UAB ha llançat el Programa de Generació d’Idees per ajudar als investigadors del campus de la UAB.

Enguany, l’edició està enfocada a generar noves aplicacions per a la tecnologia aeroespacial raó per la qual compta amb la col·laboració de tres empreses punteres d’aquest sector: Air Liquide, GTD i Sener. Els investigadors poden participar amb un projecte propi encara que no correspongui amb els reptes proposats.

El Programa cerca fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a models les idees per investigadors i doctorands del Campus de la UAB. Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB destaca “L’objectiu és acabar creant projectes d’R+D+I conjunts entre els investigadors del Campus de la UAB i les empreses, per tal de trobar solucions innovadores i aprofitar les tecnologies aeroespacials per crear productes i serveis per a tot tipus d’aplicacions i sectors”.

Ahir, dijous 9 de juliol, van obrir-se les inscripcions. S’espera generar prop de 10 projectes. Guamis explica “Catalunya és puntera científicament i tecnològicament en el sector aeroespacial espanyol i europeu, però és poc significativa des del punt de vista econòmic. Per això hem de promoure iniciatives d’R+D col·laborativa”.

Les edicions anteriors van generar 43 projectes 5 dels quals s’han transformat en empreses encara actives i 7 estan a punt de constituir-se.

El Programa compta amb la col·laboració de ESA BIC Barcelona i Zero2Infinity.

Vuit setmanes de formació teòric-pràctica

El programa s’inicia el proper mes d’octubre i durant al llarg de vuit setmanes els participants treballaran en equips per desenvolupar la seva idea i fer un primer pla de negoci.

La primera fase està destinada a la generació d’idees i al seu desenvolupament. A la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau. I per finalitzar tots els grups presentaran els seus projectes i s’escolliran 5 per passar a la fase final.

El 3 de desembre els finalistes presentaran els seus projectes davant experts per valorització d’idees de negoci que escolliran els tres guanyadors. El primer premi consisteix en 2500 i sis mesos d’incubació a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB. El segon premi en 1500 i sis mesos d’incubació i el tercer 1000 euros.

Sobre el Parc de Recerca UAB

És una fundació privada sense ànim de lucre creada per tres entitats líders en investigació: UAB, Consell Superior d’Investigació Científiques i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària. El Parc dóna servei als departaments i grups de recerca de la UAB.

Sobre Air Liquide

Líder mundial dels gasos, tecnologies i serveis per a la indústria i la salut. El Grup es recolza en la seva competitivitat operacional, les seves inversions selectives en els mercats en creixement i la innovació per dur a terme un creixement rendible en el llarg termini.

Sobre GTD

GTD és una empresa de tecnologia, innovació i talent, líder en solucions i serveis d’enginyeria d’alt valor afegit per a sectors molt diversos.

 

Sobre Sener

Grup privat d’enginyeria i tecnologia fundat el 1956. Busca oferir als seus clients les solucions tecnològiques més avançades.

Switch to mobile version