Autor Societat
1 Juliol 2015 a 16:00

Els CLSE han creat més de 3.300 empreses que han generat 4.791 llocs de treball

Estaran presents al saló BizBarcelona els dies 1 i 2 de juliol

Treball  // Imatge extreta del web Pixabay

Treball // Imatge extreta del web Pixabay

Els Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), amb el suport de la Diputació de Barcelona,  han contribuït a crear més de 3.300 empreses al llarg de l’any passat que s’han concretat en 4.791 llocs de treball nous. Els CLSE estaran representats a l’estand d’aquesta corporació al saló BizBarcelona que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juliol al Recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona.

La gran majoria d’empreses generades han comptat amb un pla d’empresa. Per comarques, el Baix Llobregat és el territori on se n’han creat més seguit de prop pel Barcelonès (559) i pel Vallès Oriental (330) i el Maresme (305).

El 46% d’aquestes iniciatives empresarials han centrat l’activitat al sector serveis i destaquen les noves empreses als sectors de comerç, de serveis de personals i a l’industrial. En quan a usuàries, més de 61.600 persones emprenedores i de 26.800 empreses han estat ateses pels CLSE de la demarcació al llarg de l’any passat.

Per territori, el Barcelonès (20.110) és on han atès més persones, seguit del Vallès Occidental (8.772), el Baix Llobregat (8.021) i el Maresme (7.676). Un altre dada positiva és l’ocupació dels allotjaments empresarials ofertes pels CLSE que s’apropa al 70%. Al 2014, se n’han requerit i facilitat 1.425 a tota la demarcació, la majoria, en règim de viver (804), seguit dels allotjaments en règim de centre d’empreses (550) i d’hotel d’empreses (71

Durant el 2014 més de 52.200 usuàries, entre persones emprenedores i empreses, han rebut serveis d’informació personalitzada als CLSE, s’han tramitat més de 6.500 subvencions i constitucions d’empreses i han realitzat més de 1.700 accions de foment de la cultura emprenedora, com concursos i jornades, que han superat les 44.600 persones participants.

També destaquen les accions formatives que han beneficiat 35.600 participants, sobretot, en matèria de creació d’empreses i gestió empresarial, així com l’abast de les accions de sensibilització empresarial, en què han participat més de 9.200 persones. Les matèries que han tingut més pes han estat gestió empresarial, cooperació empresarial i internacionalització.

 

Switch to mobile version