Autor Societat
3 Juliol 2015 a 18:00

L’atur baixa a Terrassa en 458 persones

L’atur baixa a Catalunya aquest mes de juny

SOC atur

L’atur descens el mes de juny // Foto: Joan Murcia

L’atur ha baixat aquest últim mes a Terrassa en 458 persones, passant a ser de 19.600 en comptes de les 20.058 que hi havia en el darrer mes. Aquesta baixada es produeix en la majoria de poblacions de la comarca, així en les poblacions més properes com Vacarisses l’atur ha disminuït en 6 persones, situant-se en 459, a Ullastrell ha baixat en 3, situant-se en 103, a Viladecavalls ha baixat en una i se situa en 524 i a Castellar del Vallès s’ha passat de 1526 persones a 1480. A Matadepera el nombre de persones aturades s’ha mantingut en 227.

 

Catalunya

El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat: Catalunya està guanyant la lluita contra l’atur a una velocitat no prou ràpida però sí molt sòlida i la franca recuperació econòmica catalana està generant confiança” en la roda de premsa de valoració de les dades d’atur del mes de juny i del balanç dels sis primers mesos de l’any. 

Catalunya ha registrat el passat mes de juny una reducció de l’atur de 20.952 persones, un 3,9% menys que el mes passat. Això significa el descens percentual més alt produït en un mes de juny i deixa el nombre de persones en atur en 510.947 a Catalunya.

En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 59.267 persones, cosa que confirma que el país ja ha completat 24 mesos consecutius de disminució de l’atur registrat des d’un punt de vista interanual. 

“És la disminució més alta dels últims 20 anys a Catalunya”, ha declarat Felip Puig referint-se a la baixada de 65.001 (-11,3%) persones en atur registrades a les oficines de treball en els sis primers mesos de l’any. A més, ha afegit: “La recuperació de l’economia catalana és sòlida, genera confiança i no és flor d’un dia” com ho demostren l’augment de la afiliació de 119.895 persones a la Seguretat Social. També ha recordat que en quan a la contractació el 82% de les persones assalariades a comptes d’un tercer tenen un contracte indefinit, i tan sols un 18% el tenen temporal, un fet que “ens ha de donar confiança perquè no és cert que Catalunya tingui un mercat laboral precari”. 

A més, tenint en compte les dades d’atur del mes de juny i el balanç dels sis primers mesos, el conseller ha volgut destacar: que “Tots els indicadors econòmics són de confiança, s’està progressant adequadament, les exportacions de les empreses catalanes milloren i Catalunya està liderant la recuperació econòmica”.

Si mirem les dades en profunditat, per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha baixat un 10,9%, en quan a sexes, en el cas dels homes s’ha reduït un 4,6% i, en el cas de les dones un 3,3%. Tant per sectors com per demarcacions la davallada ha sigut generalitzada. Pel que fe a la contractació, , a Catalunya s’han registrat 261.682 contractes, 33.094 més que el maig (+14,48%). Dels contractes fets el mes de juny, 235.089 (89,8%) són temporals, i 26.593 (10,2%) són indefinits.

Switch to mobile version