Autor Cultura
3 Juliol 2015 a 14:00

Sant Llorenç del Munt i l’Obac acull la colònia de ratpenats més gran de Catalunya

L’activitat permetrà escoltar els seus crits ultrasònics

Sant Llorenç del Munt

Sant Llorenç del Munt // Foto: Sergi Colomer

Els Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac alberga la major colònia de ratpenats de Catalunya, 17.000 exemplars. El Geoparc i l’Ajuntament de Mura organitzen una trobada per permetre als assistents escoltar els crits ultrasònics dels ratpenats mentre cacen.

La trobada es realitzarà aquest dissabte 4 de juliol a les 7 de la tarda al centre cívic La Fàbrica de Mura. L’activitat inclou una introducció al món dels ratpenats, explicacions sobre els treballs de l’equip de la Universitat de Barcelona i es detectaran els ultrasons.

Jordi Serra i Cobo, president del Club de Biologia i Biotecnologia Alumni UB i director del Centre d’Investigació en Infeccions víriques de les Illes Balears serà l’encarregat de dirigir l’activitat. A la vegada, Serra i Cobo, dirigeix un equip de recerca encarregat de l’estudi a nivell mundial de l’ecologia dels ratpenats i els virus que poden transmetre.

L’activitat és lliure i gratuïta però amb limitat d’aforament. Es necessari reservar plaça a través del correu turisme@ccbages.cat.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un espai natural ric en diversitat d’espècies de ratpenats, animal que ha poblat la major part dels ambients del planeta. La colònia de Sant Llorenç està composta per més de 17.000 ratpenats i mengen més de vint tones d’insectes l’any.

Switch to mobile version