Autor Societat
10 Juliol 2015 a 16:30

Santi Vila anuncia que el perllongament d’FGC entrarà en funcionament el 29 de juliol

La xarxa de FGC sumarà 5, 5 milions de viatgers l’any

Santi Vila // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Santi Vila // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que el perllongament de la línia d’FGC a la ciutat entrarà en funcionament el 29 de juliol en una visita a l’estació de Terrassa Estació Nord.

El conseller Vila ha valorat: que “El país no només ha estat resilient per superar la crisi econòmica, sinó que ha aconseguit tirar endavant objectius ambiciosos que s’havia marcat abans de la recessió”. A més ha agraït: “Al final, ho hem pogut tirar endavant amb l’alineació de tothom”.

 

El perllongament d’FGC a Terrassa ha suposat la construcció d’un tram de línia de doble túnel de 4 quilòmetres, des de l’estació de Terrassa Rambla, on finalitza ara, fins al nord de la ciutat, a Can Roca. Amb aquest tram nou entraran en funcionament tres noves estacions: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides, així com  un dipòsit de trens al final de la línia.

Pel conseller aquesta obra expressa: “El compromís amb la mobilitat sostenible, el transport públic i, especialment, amb FGC, que té un servei que excel·leix”. L’obra civil i la col·locació de rails i catenària van finalitzar el febrer del 2014 i els treballs d’arquitectura i d’instal·lacions es troben quasi enllestits.

 

Aquesta millora ha suposat una inversió de 401 MEUR i significa una millora en la mobilitat en transport públic a Terrassa i el seu entorn i la seva connexió amb Barcelona i l’àrea metropolitana, entre elles, millora del transport urbà, millora del transport amb el Vallès i amb Barcelona, millora de la intermodalitat ferroviària i millora de la intermodalitat amb autobús.

Amb la posada en marxa d’aquest servei la previsió de viatgers anuals de les cinc estacions amb què ara comptarà l’àrea de Terrassa és de 5,5 milions. La previsió de demanda per dia és de 19.000 viatges, que es distribuiran, per estacions. En el global del Metro del Vallès, la millora de la cobertura que ofereix el perllongament de Terrassa es preveu que aporti uns 3,1 milions d’usuaris nous, xifra que suposa un increment de la demanda d’un 10%.

Switch to mobile version