Autor Societat
17 Juliol 2015 a 17:00

Terrassa celebra la commemoració dels fets del 22 de juliol de 1872

L’acte comptarà amb una cercavila i el nomenament del trabucaire d’honor

Cercavila // Imatge cedida per Colla de Federins

Cercavila // Imatge cedida per Colla de Federins

Terrassa celebra demà el Com es pot fer amb tanta calor la guerra carlina i el nomenament del trabucaire d’honor. Els actes començaran a les 18.30h amb la recreació de l’assalt on hi hauran varies activitats, entre elles, escenificació de l’arribada dels carlins a l’estació del Nord amb tren, una cercavila pel carrer del Nord, primera trobada del escamot carlí amb la mílica ciutadana, seguidament una cercavila pel Camí Fondo, desprès una segona trobada entre els dos escamots a la Placeta de Saragossa i seguidament de la cercavila pel carrer Sant Pere, la trobada final i recreació de l’enfrontament davant l’Ajuntament.

La intenció es recrear el recorregut inicial que va fer l’escamot carlí des de l’estació del Nord fins l’arribada a l’antic Ajuntament el 22 de juliol de 1872. A les 19.30 tindrà lloc el nomenament del trabucaire d’honor al Sr. Enric Calpena Ollé. Aquest reconeixement s’atorga a persones o entitats que s’hagin significat en el suport al món de la cultura de la Ciutat i amb l’esperit de la Colla dels Federins, prèvia proposta i decisió de la Junta de l’Associació Trabucaire de Terrassa.

A les 20.00 del vespre es dura a terme una cercavila fins el Mònolit en record als terrassencs abatuts en la defensa de la Ciutat durant els anys 1872 i 1923. Un cop finalitzats tots els actes es farà un sopar de germanor al local de l’Associació de veïns Barri Universitari- Cementeri Vell en honor als herois que van defensar el poble.

Switch to mobile version