Autor Societat
12 Juliol 2015 a 18:00

Torna l’onada de calor

Comença avui i durarà una setmana

Mapa de temperatures // Imatge del web Gencat.cat

Mapa de temperatures // Imatge del web Gencat.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes a partir d’avui i que pot durar diversos dies. En paral·lel, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís de l’SMC, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2  el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS). 

Segons les previsions de l’SMC l’episodi de calor començarà avui i afectarà tota la zona de Ponent. Demà dilluns l’avís per calor afectarà les mateixes comarques i s’estendrà cap al sud a la Terra Alta i el Priorat; i cap al centre de Catalunya afectant l’Anoia i el Bages. A les comarques del litoral i prelitoral,  les temperatures no seràn tant altes però ,’alt grau d’humitat comportarà xafogor i una temperatura de sensació més alta que la que marcaran els termòmetres.

Tot i que aquesta segona onada de calor de l’estiu no es preveu tan forta com la patida en l’episodi anterior, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori i recomana no fer activitats físiques a les hores de més calor ni treballs d’ esforç físic al carrer.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès, també, una Prealerta del pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi a Ponent, centre de Catalunya i nord de Tarragona i demana a la ciutadania que mantingui l’actitud responsable per no generar risc d’incendis

Switch to mobile version