Autor Waterpolo
31 Juliol 2015 a 14:30

Xavi Pérez dirigirà la selecció espanyola júnior femenina al Campionat del Món de waterpolo

Serà a Volos (Grècia) entre el 17 i 23 d’agost

Xavi Pérez // Imatge cedida pel CN Terrassa

Xavi Pérez // Imatge cedida pel CN Terrassa

El tècnic del Club Natació Terrassa, Xavi Pérez, conduirà el combinat estatal júnior femení en el Campionat del Món Sub’20 que se celebrarà entre el 17 i el 23 d’agost a Volos (Grècia), on el 2013 va obtenir la medalla de plata en el seu debut amb aquesta selecció. L’any passat Pérez va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d’Europa celebrat a Ostia (Roma).

L’entrenador egarenc, que es mostra molt il·lusionat davant d’aquest tercer repte estiuenc consecutiu, comentava que “estic molt agraït per la confiança que diposita la Federació Espanyola en mi. És un gran premi, un reconeixement no només personal, sinó també de la feina que desenvolupa el cos tècnic del club amb els equips femenins. De fet, és un reconeixement per a l’entitat”.

Pel tècnic del CN Terrassa aquesta mena d’oportunitats són “com un màster o un postgrau intensiu. Tot el que aprenc ho trasllado després al club, ho aplico allà amb els nostres equips femenins, de manera que tothom se’n beneficia”.

Des del 21 de juliol ha estat treballant amb un bloc de 15 jugadores al CAR de Sant Cugat, on el combinat estatal ha desenvolupat un stage amb la selecció italiana. La setmana que ve, la selecció continuarà exercitant-se a Sant Cugat en solitari fins que arribi el moment de desplaçar-se a Volos.

Enguany la cita grega presenta una gran novetat, ja que la FINA aprofitarà el campionat per provar un canvi de normativa, consistent en jugar amb sis jugadores de camp, cinc més la portera, en lloc de les set habituals.

Només podrem incloure nou waterpolistes de camp, cosa que encareix moltíssim cada plaça”, afirma Pérez. El tècnic egarenc subratlla que fa temps que treballen per adaptar-se a aquesta modificació tan substancial. “La idea és afavorir el joc ofensiu, ja que prescindir de dues jugadores de camp crea més espai”.

Aquest test implicarà que la llista final de convocades es redueixi de tretze a onze jugadores.

 

 

Switch to mobile version