Autor Societat
7 Agost 2015 a 09:00

Ciuraneta alerta que s’ha de garantir l’accés i la lliure circulació dels productes catalans arreu d’Europa

El Govern català i l’eurodiputat donen suport i ho denunciaran a la CE

Conseller Ciuraneta, Ramon Tremosa, Joan Girona i Ladislav Miko // Imatge cedida per la Generalitat

Conseller Ciuraneta, Ramon Tremosa, Joan Girona i Ladislav Miko // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha condemnat el nou atac registrat a França contra un camió amb productes càrnics, el tercer que es produeix durant els darrers mesos contra camions amb productes procedents de fora França. Per això, el Departament s’ha posat en contacte i a disposició del sector per activar totes aquelles instàncies que permetin evitar aquests atacs i l’impacte que poden tenir sobre el propi sector.

Jordi Ciuraneta ha afirmat: “Realment molt greus i intolerables en una Europa que és territori comú i de lliure pas per a tots els que en formem part“ i crítica a les autoritats franceses que permetin aquests actes en el seu territori, a més quan és zona de pas molt important tant per als productors catalans com per als d’altres indrets.

El conseller d’Agricultura, juntament amb l’Eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, volen fer una crida a les autoritats franceses perquè vetllin pel compliment de la lliure circulació de mercaderies en el territori francès. Per evitar els atacs, Ciuraneta, insta a la Comissió Europea a fer complir una norma pròpia de la Unió Europea, a més, ha afirmat: “Ningú entén que al segle XXI a Europa no puguem circular lliurement, tant les persones com les mercaderies, i el remei l’han de posar el Govern francès i la UE“.

El conseller Ciuraneta dirigint-se a les autoritats franceses ha declarat: “Perquè realment facin valer la seva autoritat per a la lliure circulació de mercaderies ja que estem en un mercat lliure europeu i això s’ha de respectar”. També, tant el conseller com l’Eurodiputat han mostrat la seva preocupació perquè no existeixi aquesta garantia de llibertat de circulació ja que posa en risc els sistemes de producció i un dels pilars bàsics de la UE.

Switch to mobile version