Autor Política
7 Agost 2015 a 14:00

Ciutadans critica que el PSC tracti al castellà com una llengua estrangera i doni suport al Correllengua 2015

Javier González Ciutadans Terrassa

Javier González, de Ciutadans Terrassa // Imatge cedida per Ciutadans Terrassa

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha afirmat que “el govern municipal del PSC està embarcat en una deriva sobiranista. González ha fet aquestes declaracions després que el PSC hagi proposat a la junta de portaveus el suport dels grups municipals al Correllengua 2015.

Segons el portaveu de C’s, els motius que justifiquen els socialistes són una exposició de motius de caràcter independentista” i ha afegit que “el PSC segueix obcecat incomprensiblement en tractar el castellà com si fos una llengua estrangera, segueix descrivint a Espanya com a enemic i segueix justificant la independència de Catalunya “.

Javier González, ha explicat que Ciutadans aposta per un tracte igualitari entre el català i el castellà a les institucions, atenent a la seva cooficialitat i ha assegurat que tant les comunicacions de l’ajuntament amb els ciutadans com el propi reglament d’usos lingüístics hauran de canviar per donar compliment a les sentències judicials, i per normalitzar en les institucions el que és normal al carrer, el lliure ús de les dues llengües oficials “.

González ha assenyalat “el PSC a Terrassa no pot dissimular la seva tirada nacionalista, els seus quadres dirigents es comporten com qualsevol independentista” i ha lamentat que amb aquest posicionament “defrauden a un electorat que no entén l’adhesió a l’AMI gràcies als seus vots decisius, ni el pacte amb CDC amb la finalitat de mantenir-se al poder incomplint el seu propi programa polític “.

Switch to mobile version