Autor Sanitat
21 Setembre 2015 a 11:00

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

A Catalunya hi ha uns 1.200 casos d’aquesta malaltia

Alzheimer // Imatge cedida per Avan

Alzheimer // Imatge cedida per Avan

Avui se celebra el dia mundial de l’Alzheimer, un tipus de demència que degut a l’augment d’esperança de vida i a la falta de solucions per aquesta i altres demències pot general greus problemes de sostenibilitat tant social com sanitària.

Actualment a Espanya hi ha més de 700.000 persones que conviuen amb algun tipus de demència, de les que un 70% dels casos corresponen a l’Alzheimer. A Catalunya les dades indiquen que a Catalunya hi ha 112.000 casos d’aquesta malaltia, on un 80% dels afectats viuen amb algun familiar que els fa de cuidador.

Es calcula que a ciutats com Terrassa o Sabadell es donen al voltant de 3.000 casos de demències, un 70% de les quals és l’Alzheimer.

L’Alzheimer té encara un origen i causes desconegudes, es diagnostica tard, és impossible de preveure i no existeix medicació que el retardi o freni el seu decurs. La persona que la pateix perd la memòria, la capacitat de planificar, el llenguatge i l’autonomia de forma progressiva, fins al punt que necessita la supervisió d’una altra persona per realitzar les tasques diàries. També poden aparèixer trastorns de conducta; irritabilitat, problemes de son, apatia, agressivitat, deliris.

Ahir, Avan va organitzar a Sabadell una Passejada en carro solidària al Parc Catalunya de Sabadell mentre que avui ha instal·lat una Taula informativa a la Plaça Dr. Robert de Terrassa (davant Mútua) que estarà durant tot el matí i una altra a la Plaça Catalunya de Rubí durant tot el dia on hi haurà informació de la malaltia i dels recursos que l’entitat ofereix tant per les persones afectades com pels seus familiars i/o cuidadors.

Switch to mobile version