Autor Economia
17 Setembre 2015 a 10:00

La Generalitat destina 890.000 euros per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica

Estaran orientats en la indústria i la mobilitat

Enllumenat // Imatge del web de Pixabay

Enllumenat // Imatge del web de Pixabay

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat dues línies d’ajuts per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica en la indústria, i dues més per incentivar la mobilitat elèctrica i sostenible. La dotació d’aquestes línies ascendeix a 890.000 euros, i el període de sol·licitud s’obrirà el proper dia 1 d’octubre.

Per tal de continuar millorant la competitivitat de la indústria catalana, que en part es deu als costos de l’energia, l’ICAEN destinarà fins a 490.000 euros a facilitar que les empreses auditin els seus consums i apliquin milloren en la gestió de l’energia. Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla d’Acció d’Eficiència Energètica a la Indústria, consensuat amb el sector industrial de Catalunya

 

Una primera línia, dotada amb 290.000 euros, està orientada a impulsar les auditories energètiques a la indústria amb l’objectiu que les petites i mitjanes empreses examinin i rebin propostes de millora en relació a la substitució de fonts energètiques, als usos energètics i als seus productes o serveis generats. Aquesta mesura està destinada a empreses del sector químic i de l’alimentació amb un consum energètic de 500 MWh anuals, i que estiguin exemptes de l’auditoria energètica obligatòria establerta per la Unió Europea.

Una altra línia, que comptarà amb 200.000 euros de dotació, pretén impulsar la implantació de la normativa internacional ISO 50.001 relativa a sistemes de gestió energètica. Hi podran optar petites i mitjanes empreses de qualsevol sector, així com institucions públiques.

En l’àmbit de la mobilitat, un dels principals objectius és dotar les principals vies de circulació i àrees urbanes d’estacions públiques de recàrrega ràpida, facilitant la circulació de vehicles elèctrics per tot el territori català. Per això, la Generalitat destinarà 200.000 euros a la instal·lació d’aquest tipus d’equipaments, amb ajuts que ascendiran al 85% del cost de l’estació de recàrrega o del 70% en el cas de vies de peatge.

La convocatòria dóna prioritat als projectes que s’instal·lin en vies ràpides,  corredors de gran mobilitat o en nuclis altament poblats; als que duguin associats instal·lacions de gas natural vehicular o gas liquat del petroli; o bé que incentivin l’activitat econòmica. L’energia en aquest punts de recàrrega serà gratuïta fins a finals de 2016.

Una altra línia d’ajuts està destinada a incentivar l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics, ja sigui per a flotes de vehicles o per a particulars, per tal d’estimular l’aposta per una mobilitat eficient.

 

 

 

 

Switch to mobile version