Autor Societat
16 Setembre 2015 a 15:00

L’Ajuntament de Terrassa es coordina davant l’arribada de refugiats

El consistori organitza una taula rodona el dijous

L’Ajuntament de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

L’Ajuntament de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Rosa Riberta, tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, va mantenir una reunió de treball amb el regidor de Serveis Socials, Noel Duque; la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Maruja Rambla; la regidora d’Habitatge i Medicació Comunitària, Lluïsa Melgares; la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís i altres tècnic municipals per coordinar l’acció municipal en relació a la crisi dels refugiats. Segons dades de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) els refugiats de nacionalitat siriana ha superat els quatre milions.

L’Ajuntament de Terrassa va mostrar predisposició a acollir persones refugiades i està participant en trobades de coordinació amb institucions i entitats especialitzades per gestionar l’arribada. Es demana a les persones que vulguin ajudar que deixin les seves dades a la bústia solidaritat@terrassa.cat.

El passat 4 de setembre l’Ajuntament de Terrassa i el Col·legi d’Advocats de Terrassa varen signar acords de col·laboració per atendre les necessitats d’assistència jurídica i acompanyament legal als refugiats.

L’Ajuntament ha articulat un llistat de ciutadans amb voluntat de col·laborar en l’acollida de persones refugiades i oferirà els recursos imprescindibles per cobrir les necessitats i facilitar la seva adaptació a la ciutat. Per altra banda el Col·legi d’Advocats oferirà assessorament necessari a institucions i entitats en matèria de dret d’asil.

Avui dimecres Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, anirà al primer Consell d’alcaldes del Vallès Occidental del mandat 2015-2019 on s’ha previst la celebració d’una reunió extraordinària de l’ens comarcal. La reunió tindrà lloc a les 9h al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L’Ajuntament de Terrassa organitza el dijous 17 de setembre a les 19h una taula rodona a la Biblioteca Central de Terrassa amb el títol “La crisi dels refugiats de Síria: Causes i conseqüències”. La taula estarà moderada per la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Maruja Rambla, juntament amb Miguel Pajares, president del Comitè d’Ajuda al Refugiat, d’Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya i de Joan Reventós, director del Comitè Català de l’ACNUR.

Switch to mobile version