Autor Societat
2 Setembre 2015 a 15:00

L’Ajuntament realitzarà una Auditoria Ciutadana del Deute Municipal

Serà un dels primers de l’Estat en fer-ho

Reunió entre l'alcalde i representants de l'OMC Terrassa i la PACD // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Reunió entre l’alcalde i representants de l’OMC Terrassa i la PACD // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d’alcalde de  Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, amb representants de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa (OMC Terrassa) i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), a proposta de l’Ajuntament, van acordar en la reunió que van mantenir ahir realitzar una Auditoria Ciutadana del Deute Municipal. D’aquesta manera l’Ajuntament de Terrassa serà un dels primers de l’Estat en fer-ho.

Per dur-la a terme, es nomenarà un grup impulsor, integrat per tècnics municipals i membres de l’OMC i de la PACD, que en les properes setmanes es reunirà per començar a definir el procés d’implantació d’aquest instrument.

L’auditoria ciutadana és un procés que permet analitzar de manera crítica la política d’endeutament duta a terme pels governs d’un país, regió o localitat, així com el seu impacte en la població, empoderant la ciutadania per tal que conegui de primera mà els processos que han originat aquest deute i pugui avaluar directament la legitimitat dels mateixos.

Jordi Ballart comentava que “aquest és un pas molt important en el nostre compromís de transparència. Volem aconseguir un ajuntament amb parets de vidre, totalment obert la participació real de la ciutadania, d’acord amb el model de gestió pública que venim impulsant en el nostre ajuntament des de fa anys, per fer front a la desconfiança en la classe política”.

El Portal de la Transparència (www.transparencia.terrassa.cat) i el Portal Open Data (www.opendata.terrassa.cat), creats el 2013, són algunes de les altres polítiques actives de participació ciutadana i de govern obert que tenen per objectiu la transparència i el rendiment de comptes, la dinamització de les eines participatives i  l’enfortiment del teixit social i la xarxa ciutadana.

Switch to mobile version