Autor Cultura
18 Setembre 2015 a 15:00

L’artista egarenca Irene Pérez reflexiona sobre l’aillament i el lligam a l’exposició (des)connexions

La mostra podrà veure’s fins al 31 d’octubre

L'artista tèxtil Irene Pérez reflexiona sobre l'aïllament // Imatge cedida per l'Estudi Tigomigo

L’artista tèxtil Irene Pérez reflexiona sobre l’aïllament // Imatge cedida per l’Estudi Tigomigo

La nova temporada artística de l’Estudi Tigomigo va començar  dimecres 1passate amb l’exposició (des)connexions, el projecte més recent de l’artista egarenca Irene Pérez. Una mostra que explora les idees d’aïllament i de relació i lligam.

A partir de dues obres tèxtils en constant producció i creixement – Under Water i Expansive Wave – l’artista ha creat un seguit d’obres que per una banda ens parlen dels moments desitjats de solitud tant en la pràctica artística com en el dia a dia i, per una altra, de la necessitat de comunicar-nos i establir llaços amb d’altres.

Under Water (Sota l’aigua) esdevé l’ideal de refugi subaquàtic on fugir del soroll i de la incertesa d’aquests moments de crisi. Una cuirassa de llana, però, que és incapaç de protegir-nos i que permet a l’artista reflexionar sobre el concepte de refugi com a utopia en un món d’inseguretats.

Per l’altra part, l’obra Expansive wave (Ona expansiva) reflecteix la necessitat de connectar amb l’altre. Com les onades que produeix una pedra en caure a un llac, l’obra aprofundeix en les relacions que s’estableixen dins dels grups, l’intercanvi i la creació de comunitat.

Residència, exposició i activitats

L’exposició s’ha concebut com un esser viu, capaç d’expandir-se. Creat específicament per l’espai i la filosofia de l’Estudi Tigomigo, (des)connexions consta també de diferents activitats entre les que destaquen:

  • Tallers d’iniciació a les pràctiques de teixir i fer ganxet oberts a tots els públics.
  • Sessió sonora on es podrà escoltar la peça Escapades, moments màgics i cossos d’aigua acompanyada d’una breu presentació de l’exposició a càrrec de l’artista, seguida d’una conversa amb els assistents a l’acte.
  • Acte de clausura on es trobaran els grups Punts Suspensius i Mitja Subversiva. Obert a tothom que es vulgui unir a teixir i compartir una tarda d’agulles, llana, conversa, castanyes i panellets.

Irene Pérez

Irene Pérez (1975, Terrassa) reflexiona sobre la identitat, el llenguatge i l’espai físic a través de teles, agulles, fil, llana i so. Els seus estudis inclouen Historia de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona, Fotografia i Belles Arts al College DuPage i Belles Arts a la Universitat de Chicago.

La seva obra s’ha exposat als Estats Units i Catalunya. En paral·lel a la seva pràctica artística també ha desenvolupat projectes de gestió cultural i de comissariat tant als Estats Units com a casa nostra.

Des de la seva tornada a Terrassa, ha realitzat varies exposicions i ha format par de diversos projectes entre els que cal destacar LLAR agrí-dolça LLAR, un projecte expositiu dins del cicle d’Arts Visual Terrassa; o la co-creació de Punts Suspensius (Terrassa) i Mitja Subversiva (Barcelona), dos grups de persones que es troben per teixir i conversar

Switch to mobile version