Autor Cultura
19 Setembre 2015 a 11:00

Lliurat el 14é Premi BBVA de pintura Ricard Camí

El guardó va ser per l’obra “L’altre sender” de Manu vb Tintoré

Manu vb Tintoré

Manu vb Tintoré // Imatge cedida per Fundació Antigues Caixes Catalanes

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA a Catalunya juntament amb la Fundació Antiga Caixa Terrassa va lliurar dijous el 14é Premi BBVA de pintura Ricard Camí.

El guardonat va ser Manu vb Tintoré amb l’obra “L’altre sender”. L’obra té un estil personal amb un llenguatge interdisciplinari, madur i un resultat plàstic admirable. A més, es va concedir un accèssit a l’obra “La invasió del futur” del terrassenc Miquel Àngel Gonzálvez.

La celebració és va portar a terme al Centre Cultural Terrassa en un acte presidit per l’Alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Ballart juntament amb el delegat de CatalunyaCaixa i representant del Grup BBVA a Catalunya Sr. Xavier Queralt; el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Sr. Jaume Ribera; i el president de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Sr. Ignasi Cusidó.

Es va inaugurar una exposició al Centre Cultural Terrassa que recull les 25 obres finalistes de les quals el jurat ha emès el seu veredicte.

El Premi BBVA de pintura Ricard Camí  és un dels més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 18.000 euros, 12.000 per a l’autor i 6.000 per dur a terme una exposició individual de l’artista guanyador. El premi pretén acompanyar l’artista en la seva promoció i projecció posterior.

El premi impulsa la creació pictòrica i estimula els nous creadors. Al llarg de les 14 edicions han participat més de 5.000 artistes amb gairebé 6.000 obres presentades.

El Premi BBVA és un exemple del compromís amb la cultura de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i del Grup BBVA que organitzen, impulsen, col·laboren i fan possibles multiplicitat d’activitats. L’any passat més de cent mil persones es van aplegar com a participants o espectadors.

Sobre l’obra guanyadora, “L’altre sender

L’altre sender forma part de la col·lecció Àncores de la Terra en la que l’artista no vol representar cap lloc concret. Pretén construir els seus paisatges, situant-se en una mena de terra de ningú, naufragar, derivar, perdre’s,…

Els paisatges són la representació d’un espai, de l’idea d’un espai. Un home al mig del camí experimentant la immensitat, la soledat, l’abandó i el buit.

Sobre Manu vb Tintoré

Nascut l’any 1964 a Brussel·les, viu a la província de Girona. L’any 2000 va emprendre la seva carrera artística com a escultor i pintor. Tota la seva obra gira al voltant de la idea de l’ésser humà, el seu avenir i la seva relació amb l’entorn que l’envolta.

Sobre La invasió del futur

L’obra mostra caràcter, l’impacte de l’arquitectura que alerta sobre la perillosa desaparició del patrimoni urbanístic, realitzada amb recursos tècnics i estilístics.

Sobre Miguel Ángel Gonzálvez

Pintor terrassenc, nascut el 1957. Després de passar per diferents estils es va introduir en altres tècniques que deriven en textures realitzades amb materials no pictòrics. Posteriorment, ha anar evolucionant fins a tenir un estil totalment avantguardista.

Switch to mobile version