Autor Societat
30 Setembre 2015 a 13:00

Mina, Aigües de Terrassa és l’empresa amb més antiga de tot l’Estat

A l’Estat només hi ha 41 societats amb més de 100 anys

Els Caus 1932-1933 // Imatge de Mina Aigües de Terrassa

Els Caus 1932-1933 // Imatge de Mina Aigües de Terrassa

Mina, Aigües de Terrassa és l’empresa amb més trajectòria de tot l’Estat, tal com ho constata el Registre Mercantil, on només figuren 41 empreses actualment en actiu amb més de 100 anys.

La història i l’evolució de Mina, Aigües de Terrassa està molt vinculada al desenvolupament de  la ciutat. El 14 de març de 1841, davant la gran necessitat de subministrar aigua a Terrassa i la seva indústria, un grup de terrassencs es reunia amb l’alcalde per acordar la manera de construir una mina pública. Un any més tard es constituïa legalment la Sociedad de la Mina Pública de Aguas de la Villa de Tarrasa, amb un capital social de 400.000 rals repartits en 400 accions.

Vincle amb la ciutat de Terrassa

La companyia egarenca desenvolupa una intensa activitat amb una cinquantena d’iniciatives anuals en suport al teixit associatiu i dona resposta a les demandes socials de cada moment. Actualment col·labora amb el Rebost donant aliments. Ho fa a través de la Fundació Mina, que el 2014 hi va destinar un total de 205.000 euros.

Modernització al servei de l’aigua

La companyia ha estat pionera en obtenir els segells de qualitat, com ara Segell d’Excel•lència Europea en la Gestió Empresarial que atorga la Fundació Europea per a la Gestió de Qualitat, que ha revalidat aquest 2015 després de ser la primera empresa a l’Estat en aconseguir-lo el 2012. Aquest reconeixement se suma a altres certificacions europees com ara la del Sistema de Gestió de la Qualitat, o la de Gestió Mediambiental.

Mina, Aigües de Terrassa ha estat de les primeres companyies en comptar amb un Codi Ètic dels òrgans d’administració i empleats i l’any 2.009 va aprovar una Carta de compromisos, amb els clients, el grau de compliment de la qual es revisa i publica trimestralment.

 

Switch to mobile version