Autor Cultura
21 Setembre 2015 a 17:00

Persones en exclusió social de Terrassa i Castellar gaudeixen de la programació del Teatre-Auditori de Sant Cugat

Gràcies al Programa Apropa Cultura

Presentació de les principals dades referents a la temporada 2014-2015 del Programa Apropa Cultura al Teatre-Auditori // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Presentació de les principals dades referents a la temporada 2014-2015 del Programa Apropa Cultura al Teatre-Auditori // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, van presentar divendres al matí les principals dades referents a la temporada 2014-2015 del Programa Apropa Cultura al Teatre-Auditori.

Apropa Cultura, és un programa d’inclusió d’abast que promou l’assistència i la participació de les persones en risc d’exclusió social als principals equipaments culturals de Catalunya, entre els quals hi ha el Teatre-Auditori. Un dels objectius és enfortir les experiències vitals dels col·lectius més vulnerables i fer realitat el dret a la cultura per part de tothom.

653 persones ha gaudit dels espectacles programats al Teatre-Auditori durant la temporada 2014-2015. D’aquests, 345 han estat persones amb discapacitat intel·lectual, 63 dones en risc d’exclusió social, 82 Infants i joves en risc d’exclusió social, 30 persones amb malalties cròniques i 133 persones amb malaltia mental

S’han pogut beneficiar d’aquest programa 8 entitats i associacions de Sant Cugat: ASDI, Cooperativa Estel, Taller Jeroni de Moragas, Associació de Monoparentals de Sant Cugat contra la Violència de Gènere, Oncolliga, Grup Catalònia, Fundació Privada Sant Medir, Ateneu Santcugatenc

Durant l’acte, Carmela Fortuny va fer una “valoració molt positiva del projecte, que ens ha permès apropar la programació del Teatre-Auditori a santcugatencs i a persones de la resta de Catalunya en risc d’exclusió social. Hem treballat conjuntament amb les entitats socials, cosa que ha permès que els usuaris del programa també s’hagin pogut sentir acompanyats durant les representacions.

Per la seva banda, Susanna Pellicer recalcava que la xifra de 635 usuaris durant la temporada 2014-2015 és molt bona i demostra l’acceptació que té el Programa Cultura Apropa aSant Cugat i a la resta del país.

El Programa Apropa Cultura fa 5 anys que es duu a terme al Teatre-Auditori de Sant Cugat D’ell n’han pogut gaudir persones en risc d’exclusió social dels municipis de Barcelona, Canovelles, Castellar del Vallès, Rubí, Sabadell, Santpedor, SantAdrià del Besòs i Terrassa.

Switch to mobile version