Autor Societat
10 Setembre 2015 a 15:00

Terrassa a punt per celebrar la Diada de Catalunya

Jordi Ballart ha fet públic el tradicional Ban  

Diada Catalunya

Celebració Diada 2014 // Imatge d’arxiu cedida per l’Ajuntament de Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet públic el tradicional Ban amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa. En ell, Ballart afirma que  “Aquest any, ho fem en unes circumstàncies excepcionals, marcades per la convocatòria d’Eleccions al Parlament de Catalunya i per l’inici de la campanya electoral. Per aquest motiu,enguany els actes oficials de celebració de la Diada a Terrassa, tot i mantenir el seu tradicional esperit, inclouen alguns canvis per reforçar encara més el caràcter obert a tothom, sense distinció ni exclusió de cap mena, d’una festivitat que evidencia la pluralitat i diversitat de la societat catalana del segle XXI.

Un dels canvis és la substitució de l’Acte Institucional d’avui a les 19.30 h que habitualment comptava amb la conferència d’alguna personalitat al Saló de Plens de l’Ajuntament per un Concert de Cant Coral commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya, presidit per l’alcalde de Terrassa.

Jordi Ballart afirma en el Ban que “L’Onze de Setembre de 2015 esdevé una festa nacional i cívica en un context polític d’alta intensitat, que ens convida a fer nova i bona política sense renunciar a tot el llegat positiu de la més llarga i fèrtil etapa d’autogovern de la nostra història recent. I, sobretot, ens esperona a preservar la unitat de la ciutat i del país, més enllà de les legítimes i diferents opcions polítiques o de futur que cadascú consideri més encertades. Una Diada que ha de ser més que mai de tothom, sense excepció, per celebrar tot allò que hem aconseguit i per imaginar i construir una Catalunya encara millor per al futur”.

Actes del 10 de setembre

El Concert de Cant Coral commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya,  tindrà lloc a la plaça de Catalunya,anirà a càrrec de la Coral Nova Ègara, el Cor Vine de veus iguals, i l’Entitat Coral Nova Ègara, dirigit per Oriol Romaní i amb la participació d’Eduard Sáez al piano i David Cadafalch a la percussió.

El programa inclou la interpretació de “La Llegenda de Sant Jordi”, amb música d’Oriol Romaní, text de Bernat Romaní i narració de Clara del Ruste; i de “Dues cançons”, de Màrius Torres, amb música d’Oriol Romaní.

Actes de l’11 de setembre

La celebració de l’11 de setembre inclourà un concert de la Banda de Música de Terrassa. Serà a les 11.30 h a l’amfiteatre de la plaça de Catalunya, d’on sortirà una cercavila encapçalada pels Gegants de Terrassa i la Banda de Terrassa que recorrerà els carrers del Doctor Pearson i de Prat de la Riba fins a la plaça de l’Onze de Setembre.

A les 12 h, a la mateixa plaça es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa i, posteriorment, a les 13 h tindrà lloc l’acte central de la Diada: l’ofrena floral. Serà llavors quan l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat per membres de la Corporació Local, portarà una rèplica de l’escut de la ciutat realitzada amb flors, que deixarà al peu de l’escultura “Al Vent”, obra d’Albert Novellón. A les 14 h, es reprendrà novament la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa. Una trentena d’entitats de la ciutat han confirmat la participació en l’acte.

Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns de la plaça de Catalunya-Escola Industrial i de Vallparadís.

Els actes institucionals de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, es van iniciar el passat divendres amb l’Acte Commemoratiu dels Fets Històrics del 4 de Setembre de 1713 a Terrassa que va comptar amb la lectura, per part de Antoni Justo, president de la Societat Coral Joventut Terrassenca (Coro Vell), del Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics redactat per Mariona Vigués així com el concert Música a l’entorn de 1713 a càrrec de la soprano Maria Hinojosa i el clave Esteban Mazer.

2015_09_10+Ban+Diada.

Switch to mobile version