Autor Cultura
2 Setembre 2015 a 17:00

Terrassa a punt per commemorar els fets de setembre de 1713 amb una Marxa de Torxes molt especial

Serà el 4 de setembre a les 10h

Presentació de laMarxa de Torxes 2015 // Imatge cedida per la Comissió Terrassa 4 de setembre de 1713

Presentació de laMarxa de Torxes 2015 // Imatge cedida per la Comissió Terrassa 4 de setembre de 1713

Dilluns es va presentar a Terrassa la Marxa de Torxes 2015, que per cinquè any consecutiu organitza la “Comissió 4 de setembre” en homenatge als terrassencs que els dies 3,4 i 5 de setembre de 1713 varen resistir i sofrir l’atac i assassinats de les tropes borbòniques de Felip V.

El president d’Òmnium Cultural de Terrassa, Xavier Ordeix,  va remarcar que enguany és una marxa molt especial, tenint en compte l’actual situació al nostre País, amb la celebració de la Diada el proper 11 de setembre i les eleccions el dia 27.

Per aquest motiu es preveu un increment de la participació a la Marxa, que l’any passat ja va batre rècords, amb més de 4000 participants.

Per la seva banda, el portaveu de la Comissió 4 de setembre, Aleix Pons, va explicar les novetats d’aquesta edició, destacant la de fer la presentació al Racó de Sant Galderic, al costat del Mercat de la Independència, lloc on estava situat el Portal de la Guia per on van entrar els soldats borbònics provocant les primeres baixes en als terrassencs que defensaven la vila.

El pregó final de la Marxa de Torxes d’aquest any a la Torre del Palau serà a càrrec de Rafael Aróztegui que va ser qui va trobar la única foto del Portal de Guia, realitzada per Adrià Torija a finals del segle XIX, abans de que al 1882 fos enderrocat.

Com cada any el recorregut començarà a les 8 del vespre del 4 de setembre a la Plaça Vella – Font Vella – Passeig – Sant Cristòfol – Sant Pau – Cardaire – Sant Pere – Raval de Montserrat – Cremat i Gavatxons – Torre del Palau i amb l’animació del Ball de Serrallonga, El Drac Baluk Astharot, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i Terrassa Ciutat Coral.

Switch to mobile version