Autor Societat
25 Octubre 2015 a 16:00

El Departament de Cultura ja ha començat la prova pilot del Voluntariat per la llengua virtual

De moment hi ha passat més de 90.000 parelles lingüístiques

Voluntariat per la llengua virtual // Imatge cedida per la Generalitat

Voluntariat per la llengua virtual // Imatge cedida per la Generalitat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística han iniciat la prova pilot del Voluntariat per la llengua (VxL) virtual, una nova modalitat del programa VxL que facilita la pràctica del català a través de la conversa per videoconferència entre persones que, per qüestions de distància geogràfica, no poden coincidir presencialment. Així s’amplia l’oferta del programa i les vies d’interacció en català entre persones d’arreu del món.

Aquesta setmana han començat les trobades virtuals 56 persones, que han format 28 parelles per a la prova pilot, amb el compromís de dedicar-hi almenys una hora a la setmana, durant deu setmanes. Les parelles estan formades per voluntaris que ja han participat en el Voluntariat per la llengua presencial, alumnes dels cursos de la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat d’aprenentatge virtual i dels cursos del Casal de Catalunya de Buenos Aires (Argentina). Hi ha participants de Barcelona i Girona, de Guadalajara, Guipúscoa, Madrid i Sevilla, i de diversos països, com Argentina, Holanda, Mèxic, Rússia, etc.

Els participants al VxL virtual, com els que participen al programa convencional, disposen de nombrosos materials elaborats per la Direcció General de Política Lingüística, com la col·lecció de quaderns Parlem tu i jo o materials de conversa basats en la lectura Llegir per parlar.

Des del 2003 ja hi han passat més de 90.000 parelles. La iniciativa és reconeguda per la Unió Europea i adoptada a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Switch to mobile version