Autor Cultura
6 Octubre 2015 a 17:00

El Festival TNT tanca la vuitena edició amb un 92% d’ocupació

Un punt més que l’any passat

Imatge d'un dels espectacles // Imatge cedida pel TNT

Imatge d’un dels espectacles // Imatge cedida pel TNT

El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències va tancar diumenge la seva vuitena edició amb un 92% d’ocupació (un punt mes que l’any passat) i amb 130 voluntaris de la ciutat que han participat en espectacles com ara: Ríos do Sono de Circolando,Liberté, Egalité, Beyoncé de Play Dramaturgia, les guerrilles de El Conde de Torrefiel,Una família balla de Mariona Naudín i el Monutafi de Marcel·lí Antúnez.

Els espectacles de carrer han tingut un gran èxit. En aquest sentit, per exemple, l’obra Compra’m dels Insectotròpcis van omplir de gom a gom la Plaça Vella de Terrassa. Una altra de les obres que van aplegar força gent va ser Maibaum de Jordi Galí.

La nova iniciativa Mirades TNT presentada per Pablo Gisbert del Conde de Torrefiel ha contribuït a acostar el festival a la gent del carrer.

Per primera vegada, el Festival ha comptat amb una jornada professional composta per la Caravana de Tràilers, organitzada pel col·lectiu G.R.U.A., amb prop de 70 professionals acreditats dels quals un 20% han estat internacionals (amb programadors del teatre berlinès de la Schaubhuene, del Kunsten Festival Des Arts o del Mirabilia Festival) i un dinar entre professionals i companyies (amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals).
La Caravana de tràilers, on els assistents voten un dels 6 fragments de futurs espectacles que s’hi mostren, va premiar a la Mariona Naudín i l’Alba Valldaura amb la programació del seu espectacle al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa o al proper TNT i durant el dinar professional es van acordar residències i primeres trobades.

TNT 2015

El Festival TNT ha ofert 25 espectacles, 1 exposició i  4 activitats paral·leles a més de les ‘Mirades TNT‘ .

En aquesta edició el Festival TNT ha presentat fins a 15 coproduccions, 9 d’elles en estrena. El Conde de Torrefiel, companyia apadrinada pel Festival TNT 2015, ha presentat La posibilidad que desaparece frente al paisaje i dues peces sorgides del procés d’investigació d’aquest espectacle Guerilla: conferència i Guerrilla: concert

Altres espectacles han estat Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés, un espectacle per a 5 espectadors sobre la memòria; Pla fix, Latung La La, una mena de pel·lícula d’animació poètica a mans de David Ymbernon; el western escènic Susurrando a los caballos de Los Moñekos; el monument públic Montutafi de Marcel·lí Antúnez; o el que ha estat l’espectacle inaugural de FiraTàrrega:  Compra’m, la darrera peça d’Insectotròpics.

Paral·lelament el Festival ha acollit l’exposició fotogràfica Via Lucis. Autorretratos con poemas d’Angèlica Liddell o l’espectacle Rios do sono de la companyia portuguesa

Per primera vegada, en aquesta edició s’han creat Circolando5 itineraris sota els principals eixos d’interès del Festival: L’itinerari Conde de Torrefiel, el Cost Zero, el Made in TNT, el Punk i el Jo També Sóc TNT.

Switch to mobile version