Autor Ensenyament
11 Octubre 2015 a 18:00

El Govern i les universitats catalanes contrasten amb altres els serveis d’atenció als estudiants amb discapacitat

 

Els curs 2013-2014 hi havia 2.462 estudiants amb discapacitat matriculats

UNIDISCAT // Imatge cedida per la Generalitat

UNIDISCAT // Imatge cedida per la Generalitat

La Secretaria d’Universitats i Recerca, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya, i representants de les universitats catalanes i d’entitats de persones amb discapacitat analitzaran els serveis d’atenció als estudiants amb necessitats educatives especials que duen a terme els sistemes universitaris del nostre entorn europeu i internacional.

L’anàlisi d’aquests serveis tindrà lloc demà durant la celebració de la IV Jornada UNIDISCAT (Universitat i Discapacitat a Catalunya) organitzada pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Durant la sessió s’exposaran les experiències i pràctiques desenvolupades en l’entorn europeu i internacional i, concretament, a les universitats de Guelph (Canadà), d’Oslo (Noruega) i de Southampton (Anglaterra).

La jornada es farà a l’Aula Magna de les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. L’acte començarà a les 9.00 hores amb el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el conclourà les 14.00 hores el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.

-En els últims anys a Catalunya s’ha multiplicat per vuit el nombre d’estudiants discapacitats de nou accés. De 195 estudiants matriculats a les universitats catalanes el curs 2002-2003 s’ha passat a 2.462 el curs 2013-2014. El Govern considera que la universitat no tan sols té un valor formatiu i de preparació per a la vida laboral, sinó que també comporta un alt valor convivencial, cultural i de construcció personal  i nacional.

Podeu consultar el programa de la IV Jornada UNIDISCAT al següent enllaç: http://goo.gl/n9XoU8.

Switch to mobile version