Autor Societat
1 Octubre 2015 a 15:00

El primer semestre de 2015 registre un bon ritme de contractació

Gairebé la meitat de les persones aturades no reben cap tipus de prestació per desocupació

Consell Comarcal del Vallès Occidental // Imatge d'arxiu

Consell Comarcal del Vallès Occidental // Imatge d’arxiu

L’Observatori del Vallès Occidental ha fet públics els informe semestrals de prestacions per desocupació i de contractació laboral. Les dades mostren com la cobertura de les persones desocupades segueixen a la baixa.

L’Observatori té per funció l’estudi i anàlisi dels temes centrals en l’àmbit del desenvolupament social, econòmic i territorial de la comarca.

El president de la Comissió Informativa de Govern i Serveis Generals, Amadeu Aguado, ha explicat que “des de l’Observatori comarcal anirem oferint productes que puguin ser d’interès tant als ajuntaments com a empreses i entitats per tal de poder tenir una fotografia més acurada de la realitat del territori i això ens permeti una més eficaç i eficient presa de decisions”. “Les dades que coneixem aquest semestre fan referència a dos aspectes econòmics que tenen també una important vessant social ja que ens indiquen que tot i que el ritme de contractes registrats és positiu, hi ha molta gent a la nostra comarca que porta molt temps a l’atur i que viu en una situació de vulnerabilitat social molt alta”, afegeix Aguado.

Baixa la cobertura dels desocupats amb prestació, en part, pel fort descens de les contributives

El primer informe explica que el 45,7% de les 68.239 persones aturades a la comarca al mes de juny no reben cap tipus de prestació per desocupació. Respecte el semestre anterior, tornen a disminuir les prestacions rebudes un 9,3%, situant la xifra en 37.075.

Es produeix un constant descens de les contributives, és a dir, les cotitzades a la seguretat social, que es situen en un 22,7% dels desocupats quan abans de la crisi arribaven gairebé al 60%. Actualment, el 25% de desocupats tenen un prestació assistencial, el 5,7% són beneficiaris del programa renda activa d’inserció i, finalment, l’1,7% ho són del programa d’activació per l’ocupació.

Bon ritme de contractació però amb un gran predomini dels temporals

Les dades recollides a l’informe de contractació posen de relleu el bon ritme de la contractació registrada.

La contractació temporal, com és habitual, predomina amb un 86,3% dels contractes registrat, si bé, els indefinits han tingut millors variacions els darrers tres anys. La contractació indefinida té major pes en els sectors del comerç i la construcció, mentre que la temporal ho és en els serveis a la ciutadania i els relacionats amb l’empresa.

Switch to mobile version