Autor Societat
9 Octubre 2015 a 18:00

El SCT estableix un dispositiu especial de trànsit pel pont del Pilar

Un total de 1.648 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per mantenir la seguretat de les carreteres

Dispositiu especial // Imatge del web de Wikimedia

Dispositiu especial // Imatge del web de Wikimedia

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració i suport de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d’aquest divendres 9 d’octubre i fins a les 24.00 hores del dilluns 12 d’octubre, amb motiu de la festivitat del Pilar.

El fet que aquest any el 12 d’octubre serà dilluns fa que es despleguin aquestes mesures especials de cara a un llarg cap de setmana de tres dies de festa. L’objectiu de l’activació del dispositiu és el de minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació sortida en què es preveu que uns 500.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores de divendres 9 d’octubre i les 15.00 hores de dissabte 10. Les previsions de l’SCT també indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del dilluns 12 d’octubre entre les 12.00 i les 24.00 hores.

 Aquest pont del Pilar suposa una operació especial de transició definitiva entre les retencions habituals de l’estiu, que es concentren cap a zones costaneres, i les pròpies de l’hivern, cap a destinacions de muntanya, on es preveu que hi hagi una major afluència.

Es calcula que la C-16, la C-17 i la C-14, junt amb l’N-145 d’accés a Andorra, seran les vies amb més volum de trànsit. També es podrien registrar aturades a l’AP-7 nord, especialment entre la Roca i Sant Celoni.

També, l’SCT i els Mossos d’Esquadra continuaran aplicant una ordenació i regulació especial del trànsit a l’N-340 a les comarques de les Terres de l’Ebre com a mesura preventiva, atès que és un tram amb elevada intensitat de vehicles, presència de camions i elevada sinistralitat. En concret, el divendres 9 d’octubre, de 10.00 a 17.00 hores, i el dimarts 13 d’octubre, des de les 11.00 fins a les 19 hores, es disposarà un abalisament a ’eix central de la via per evitar avançaments i possibles girs a l’esquerra en el tram de l’N-340 comprès entre el km 1106,4, al Perelló, i el km 1119,5, a l’Ametlla de Mar.

Durant aquests dies, 1.648 agents de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra s’encarregaran de la vigilància i regulació de la circulació a la xarxa viària interurbana catalana.

Switch to mobile version