Autor Societat
6 Octubre 2015 a 13:00

El Vallès Occidental comptarà amb dues Oficines Joves

Les oficines es situaran a Sabadell i Terrassa

Consell Comarcal del Vallès Occidental // Imatge d'arxiu

Consell Comarcal del Vallès Occidental // Imatge d’arxiu

El jovent del Vallès Occidental comptarà amb dues noves Oficines Joves per resoldre dubtes i rebre informació. Les dues oficines formen part de la xarxa presencial d’atenció als joves impulsada pel govern català al territori. Aquestes estaran situades a Sabadell i Terrassa donant servei als 23 municipis de la comarca.

El Consell Comarcal va aprovar el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Sabadell. El conveni estableix les línies de col·laboració i cooperació mútua.

Són dos punts de referència en l’atenció dels joves a la comarca en coordinació i treball en xarxa amb els serveis d’informació juvenil.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental té l’objectiu d’afavorir la situació i el desenvolupament de les polítiques en el territori impulsant actuacions des de la comarca.

La consellera delegada dels temes d’Educació, Joventut i Esports, Núria Colomé, va explicar que “els nous espais d’atenció al jovent que es creen al territori volen facilitar la comunicació amb els i les joves, oferint-los l’atenció integral necessària pel seu desenvolupament personal i social i contribuir al seu procés d’emancipació”.

Les Oficines Joves a Sabadell i Terrassa

Les dues Oficines disposaran de servei d’informació juvenil, orientació i assessorament generalista. El conveni estableix una delimitació de les àrees d’influència de les Oficines per facilitar la tasca dels tècnic municipals.

L’Oficina Jove de Terrassa donarà servei a Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

L’Oficina Jove de Sabadell donarà servei a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil

L’any 2010 es va crear la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. La Direcció General de Joventut disposa de les Oficines Joves com a eina capaç de gestionar la complexitat i la diversitat.

El desplegament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil suposa la creació i reordenació d’unes xarxes que integrin els serveis oferts.

Switch to mobile version