Autor Societat
26 Octubre 2015 a 17:00

Els Castellers de Terrassa descarreguen el primer castell de vuit d’aquest any

L’altra colla convidada van ser els Castellers d’Altafulla

3 de 8 // Imatge de J Pons

3 de 8 // Imatge de J Pons

Un cap de setmana de Castellers de Terrassa, la colla va col·laborar amb la fira GASTRO&ART, la fira gastronòmica i d’artesania organitzada per l’associació de Comerciants Eix Terrassa Nord, que va convertir la principal avinguda del barri en un espai lúdic, comercial i gastronòmic, amb més de 80 parades que oferien els seus productes i les millors degustacions gastronòmiques als visitants, a més d’una programació d’activitats i espectacles per a tot tipus de públic. Allà, castellers va fer un 3 de 6 i 2 pilars de quatre.

El primer castell de vuit descarregat aquest any pels Castellers de Terrassa. La ciutat de Reus, al Mercadal, amb motiu de la diada dels Xiquets, ha estat l’actuació escollida pels Castellers de Terrassa per a fer un pas més descarregant el 3 de 8.

A l’actuació de Reus, al Mercadal, els egarencs van descarregar el 5 de 7 en primera ronda, un castell segur al que últimament hi estan posant més pes del que ens tenien acostumats. En la segona ronda, el castell destacat pels blau turqueses, el 3 de 8, es va enlairar a la primera i sense dubtar, només amb un ensurt quan l’anxaneta va tornar enrere després de traspassar perquè s’havia oblidat de fer l’aleta, i va fer que el tronc hagués de defensar el castell a partir de la sortida dels quints. En la tercera ronda 4 de 7 amb agulla descarregat i vano de cinc per finalitzar l’actuació.

Amb aquesta actuació, castellers dona per saldat parcialment un deute moral que arrossegava des de fa uns anys amb Reus. Des de l’entitat, durant les últimes setmanes, es van fer activitats especials, per aconseguir donar una resposta, castellerament parlant adient, a aquesta ciutat i a la colla local, donat que per motius diversos els últims anys, la colla blauturquesa no va poder acomplir els programes que duien preparats a la capital del Baix Camp, per exemple, l’any passat van fer dos intents desmuntats de 2 de 7 i el tercer castell va ser un 3 de 7 carregat.

La diada del Xiquets de Reus no podia començar millor per la colla local amb el 5 de 8 descarregat. En la segona ronda però s’entrebancaven amb dos intents desmuntats de 3 de 9 amb folre i en la tercera el 4 de 9 amb folre els quedava en carregat. Van cloure l’actuació amb pilar de cinc.

Els Castellers d’Altafulla van descarregar el 5 de 6, el 3 de 7 i un pilar de quatre, sense que poguessin acabar l’actuació donat que les ambulàncies van haver de marxar.

El diumenge els Castellers de Terrassa actuaven a Sant Just Desvern juntament amb els Castellers d’Esplugues i el Moixiganguers d’Igualada.

La colla d’Esplugues va descarregar el 4 de 8 després d’un primer intent desmuntat i d’haver descarregat el 3 de 7 aixecat per sota. En tercera ronda van descarregar un lent però segur 7 de 7 i dos pilars de cinc simultanis per tancar l’actuació.

Els Castellers de Terrassa no van voler arriscar, i davant de certes baixes per motius diversos, van descarregar amb seguretat el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i pilar de cinc.

Pel que fa els Moixiganguers d’Igualada amb l’ajut de les colles a plaça van descarregar 4 de 8, 5 de 7, 3 de 7 i pilar de cinc.

 

A la colla blauturquesa, l’esperen dues setmanes intenses d’assaig al local del Carrer Pasteur per a poder preparar la diada de la Colla, que serà el cap de setmana del 7 i 8 de novembre. Des de l’entitat, no volen posar dates ni límits per a cap castell, argumentant que l’assaig i l’assistència als assaigs, els marcarà el camí d’allò que portaran a plaça.

Switch to mobile version