Autor Articles i estudis
16 Octubre 2015 a 14:00

Fem el que ens agrada

El món de la franquícia

Jordi Bacaria // Imatge Franquícies.cat

Jordi Bacaria // Imatge Franquícies.cat

A la vida professional, a vegades, apareixen oportunitats que fan especial il·lusió. Avui estic vivint un moment d’aquests perquè, a partir d’ara, escriuré a Inform@: un diari electrònic ple de valors.

M’agrada. M’agrada molt.

Deixeu-me que em presenti molt breument. Sóc en Jordi Bacaria. Dirigeixo una petita consultora de desenvolupament econòmic. Es diu J3B3 Economics, S.L. A l’empresa som un equip petit; quasi familiar, i fem el que ens agrada. I vull remarcar-ho bé: el que ens agrada.

Però evitaré parlar-vos dels estudis, enquestes i anàlisis que fem cada dia ja que crec que us poden interessar més aviat poc. I ho entenc. Sí, però, que m’agradaria fer esment d’un dels projectes que tenim entre mans. El portal Franquícies.cat (www.franquicies.cat) que, des de fa mig any, estem aixecant amb esforç i passió.

Només en faig esment, per presentar-me i per fer-vos saber que, periòdicament, en aquest espai, aniré explicant ets i uts del món de la franquícia.

A partir d’ara intentaré, doncs, descriure un sistema d’expansió de les empreses molt utilitzat i, malauradament, sovint, també, demonitzat. Intentaré fer veure que darrere les franquícies hi ha un mecanisme que dóna solucions a ambdós parts, la franquiciadora i la franquiciada.

Intentaré exposar-ho de manera amena, sense gaires tecnicismes; que s’entengui, vaja. Intentaré ser neutral i remarcar les avantatges i els inconvenients, que també n’hi ha.

Intentaré tocar el màxim d’aspectes possibles. Des de temes financers a recursos humans. Intentaré ser, doncs, explicar-ho tot sobre el món de la franquícia.

Poc a poc. Bona lletra.  En català. A foc lent.

Jordi Bacaria

Director de Franquícies.cat

www.franquicies.cat

Switch to mobile version