Autor Cinema, teatre i televisió
16 Octubre 2015 a 16:00

Marte (The Martian)

Marte (The Martian)

Marte (The Martian)

Aquesta setmana s’estrena als cinemes el nou film de Ridley Scott Marte (The Martian), de Guillermo del Toro La cumbre escarlata, i de John Maclane Slow West. Aquesta setmana la major part de les estrenes són nacionals: Los miercoles no existent, El rey de la Habana i Amama. Des de Bélgica passant pel Festival de Sitges arriba El nuevo nuevo testamento.

 

MARTE (THE MARTIAN)

CIENCIA FICCIÓ. Dirigida per: Ridley Scott. Repartiment: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara

Durant una missió tripulada a Mart, l’astronauta Mark Watney és donat per mort després d’una feroç tempesta i abandonat per la tripulació. Però Watney ha sobreviscut i es troba atrapat i solament al planeta hostil. Amb subministraments escassos, haurà de recórrer al seu enginy i al seu instint de supervivència per trobar la manera de comunicar a la Terra que segueix viu.

LA CUMBRE ESCARLATA

THRILLER. Dirigida per: Guillermo del Toro. Repartiment: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleton

Com a conseqüència d’una tragèdia familiar, una escriptora és incapaç de triar entre l’amor del seu amic de la infància i la temptació que representa un misteriós desconegut. En un intent per escapar dels fantasmes del passat, es troba de sobte en una casa que respira, sagna… i recorda.

LOS MIERCOLES NO EXISTEN

ROMANCE. Dirigida per: Peris Romano. Repartiment: Eduardo Noriega, Inma Cuesta, Alexandra Jiménez

Un mosaic d’embolics amorosos, mentides, confusions. Segons els seus responsables una “dramedia amb actuacions musicals”.

SLOW WEST

WESTERN. Dirigida per: John Maclean. Repartiment: Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee, Ben Mendelsohn

Jay és un jove aristòcrata escocès que, en ple segle XIX, arriba al vell Oest americà per emprendre un viatge que li permeti reunir-se amb la dona que estima. En el camí es creua amb un misteriós i trampós, que s’ofereix a acompanyar-lo en la seva aventura.

EL NUEVO NUEVO TESTAMENTO

FANTÁSTICO. Dirigida per: Jaco Van Dormael. Repartiment: Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau

Què passaria si Déu existís i visqués a Brussel·les? Déu a la terra és un covard, té patètics codis morals i la seva conducta amb la seva família és odiosa. La seva filla Ea, que s’avorreix mortalment, decideix rebel·lar-se contra el seu pare, entra en el seu ordinador i li diu a tothom el dia en el qual morirà, amb el que fa que de sobte tots es posin a pensar que fer amb els dies, mesos, o anys que els queden per viure.

EL REY DE LA HABANA

DRAMA. Dirigida per: Agustí Villaronga. Repartiment: Maykol David, Yordanka Ariosa, Héctor Medina

Cuba, anys 90. Després d’escapolir-se d’un correccional, Reinaldo tracta de sobreviure als carrers de l’Havana. Esperances, desencantaments, rom, bon humor i sobretot gana, l’acompanyen en la seva passejar, fins que coneix a Magda i Yunisleidy, també supervivents com ell.

AMAMA

DRAMA. Dirigida per: Asier Altuna. Repartiment: Iraia Elias, Kandido Uranga, Klara Badiola

Una història familiar. El conflicte entre l’urbà i el rural, entre passat i present, pares i fills. Dues formes oposades d’entendre l’existència, i una àvia que observa el món des del més eloqüent dels silencis.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version