Autor Cinema, teatre i televisió
9 Octubre 2015 a 16:00

Segon origen

Segon Origen

Segon Origen

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la versió cinematogràfica de la novel·la de Manuel de Pedrolo Segon Origen. Des dels EEUU s’estrena una nova versió de la història de “Nunca Jamás” Pan, també arriba un drama adolescent Yo, él y Raquel, un thriller d’acció protagonitzat per Brosnan Golpe de estado, i un drama protagonitzat per Dustin Hoffman El coro. El cinema nacional estarà present a les sales amb La playa de los ahogados i amb el documental Barça Dream. Des de Chile arriba el drama El club. Des de Irán arriba el documental Taxi Teheran. Des de Polonia arriba el drama Life Feels Good

 

SEGON ORIGEN

CIENCIA-FICCIÓ. Dirigida per: Carles Porta. Repartiment: Rachel Hurd-Wood, Andrés Batista, Sergi López, Ibrahim Mané

Alba, una noia blanca de 14 anys, i Dídac, un nen negre de 9 són els únics supervivents d’un holocaust d’origen extraterrestre que ha assolat tot el planeta. Mentre es recuperen de la catàstrofe, a més d’haver d’adaptar-se a un món devastat i plegat de cadàvers, es proposen com a objectiu la missió de preservar la cultura humana, la qual cosa implica procrear.

PAN (VIAJE A NUNCA JAMAS)

FANTÁSTICO. Dirigida per: Joe Wright. Repartiment: Levi Miller, Garrett Hedlund, Hugh Jackman

Peter, un noi rebel de 12 anys, ha passat tota la seva vida en un ombrívol orfenat de Londres. Durant una nit, es veu transportat des de l’orfenat a un món fantàstic de pirates, guerrers i fades anomenat “Nunca Jamás”. Mentre viu extraordinàries aventures, intenta descobrir per què la seva mare el va abandonar a l’orfenat després de néixer.

YO, ÉL Y RAQUEL

DRAMA. Dirigida per: Alfonso Gomez-Rejon. Repartiment: Thomas Mann, Olivia Cooke, RJ Cyler, Nick Offerman

Greg està passant l’últim any de l’institut de la forma més anònima possible, evitant les interaccions socials, mentre secretament fa estranyes pel·lícules amb Earl, el seu únic amic. Però tot començarà a canviar quan la seva mare l’obliga a fer-se amic d’una companya de classe amb leucèmia.

GOLPE DE ESTADO

THRILLER. Dirigida per: John Erick Dowdle. Repartiment: Pierce Brosnan, Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins

A la seva casa en un país del Sud-est Asiàtic, una família nord-americana es troba atrapada enmig d’un violent cop d’estat. Desesperadament intentaran escapar d’un ambient en el qual els estrangers, com ells, són immediatament executats.

EL CORO

DRAMA. Dirigida per: François Girard Repartiment: Garrett Wareing, Dustin Howwman, Kathy Bates, Eddie Izzard.

Un nen d’onze anys d’edat, en una prestigiosa escola de música de la Costa Est, xoca amb l’exigent mestre del cor de l’escola.

LA PLAYA DE LOS AHOGADOS

THRILLER. Dirigida per: Gerardo Herrero. Repartiment: Carmelo Gómez, Antonio Garrido, Tamar Novas, Carlos Blanco

Un matí, el cadàver d’un mariner és arrossegat per la marea fins a la riba. Si no tingués les mans lligades, Justo Castelo seria un altre dels fills del mar que va trobar la seva tomba entre les aigües mentre pescava. Però l’oceà mai ha necessitat amarres per matar. Sense testimonis ni rastre de l’embarcació del mort, l’inspector Leo Caldas se submergirà en l’ambient mariner del poble, tractant d’esclarir el crim entre homes i dones que es resisteixen a desvetllar les seves sospites i que, quan es decideixin a parlar, apuntaran en una adreça inesperada.

EL CLUB

DRAMA. Dirigida per: Pablo Larraín. Repartiment: Roberto Farias, Antonia Zegers, Alfredo Castro

Quatre homes conviuen en una retirada casa d’un poble costaner, sota la mirada d’una cuidadora. Els quatre homes són capellans i estan aquí per purgar els seus pecats. La rutina i tranquil·litat del lloc es trenca quan arriba un turmentat cinquè sacerdot i els hostes reviuen el passat que creien haver deixat enrere.

TAXI TEHERAN

DOCUMENTAL. Dirigida per: Jafar Panahi.

Un taxi recorre els vibrants i colorits carrers de Teheran. Passatgers molt diversos entren en el taxi i expressen obertament la seva opinió mentre són entrevistats pel conductor que no és un altre que el director del film, Jafar Panahi. La seva càmera, col·locada en el quadre de comandament del vehicle, captura l’esperit de la societat iraniana a través d’aquest viatge.

LIFE FEELS GOOD

DRAMA. Dirigida per: Maciej Pieprzyca. Repartiment: Dawid Ogrodnik, Kami Tkacz, Dorota Kolak

Mateusz sofreix de paràlisi cerebral. Té 30 anys i porta una vida normal dins de les seves limitacions. La pel·lícula narra el que ha estat la seva vida, tant en el bé com en el dolent, i el present, on, intern en una institució mental, serà examinat per determinar el seu nivell de discapacitat.

BARÇA DREAMS

DOCUMENTAL. Dirigida per: Jordi Llompart. Repartiment: Lionel Messi, Andrés Inisesta, Xavi Hernández

El documental explica la història del FC Barcelona a partir del somni i visió del seu fundador, Joan Gamper, fins a la consagració dels seus èxits, reconeixements i prestigi dels últims temps, i el que han portat a aquest club a ser un dels més poderosos del planeta a través de la mirada d’analistes, testimoniatges, tècnics i jugadors.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version