Autor Societat
27 Octubre 2015 a 13:00

S’inicien les obres d’accessibilitat de vint-i-sis guals

S’adaptaran els passos de vianants de quinze cruïlles de deu barris de la ciutat

obras3-300x222Ajuntament de Terrassa inicia aquesta setmana i fins la primer a de desembre les obres d’adaptació de vint-i-sis guals a tota la ciutat. Amb aquest treballs, els accessos a passos de vianants de quinze cruïlles de la ciutat estaran adaptades a persones amb diferents necessitats pel que fa a la mobilitat. Les obres que es portaran a terme es faran segons “les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per l’accés i utilització dels espais públics urbanitzats” que s’estableix a l’ordre VIV/261/2010.

Els vint-i-sis nous guals estan ubicats a quinze cruïlles de deu barris de la ciutat. L’objectiu d’aquesta actuació és que s’obrin itineraris accessibles per a tothom, incloses persones amb necessitats específiques.

L’adaptació d’aquests vint-i-sis guals és un dels molts esforços que duu a terme l’Ajuntament per anar suprimint les barreres arquitectòniques de la manera més àgil possible. Així, des de 2012, s’han adequat gairebé tres-cents guals. L’any passat, aquest tipus d’actuació va permetre fer accessibles 145 guals.

Els treballs impliquen l’enderroc i la reconstrucció de la vorera, amb l’objectiu de suprimir l’esglaó entre la calçada i la vorera, tenint en compte les condicions establertes per la normativa. De la mateixa manera, també s’han d’adaptar els accessos mitjançant paviments tàctils, fonamentalment orientats a les persones amb dificultats visuals.

Aquetes actuacions tindran una durada de 6 setmanes i compten amb un pressupost de 37.246,89 euros (IVA inclòs). Les obres han estat adjudicades a l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès, S.L.

Llistat de les cruïlles afectades

 

 • C/ de Roig Ventura – C/ de Consell de Cent
 • C/ de Gregal – Ctra. de Matadepera
 • C/ de Sant Feliu – C/ d’Arenys de Mar
 • C/ del Sometent Castella – C/ dels Voluntaris
 • C/ del Vint-i-cinc de setembre – C/ del Periodista Grané
 • C/ de Ferran Canyameres – C/ del Periodista Grané
 • C/ del Periodista Grané – Av. del Bisbe Castelltort
 • C/ del Dr. Ferran – C/ de la Poetessa Caparà
 • C/ d’Occitània – C/ de Josep Tapiolas
 • C/ de Màlaga – Ctra. de Castellar
 • C/ d’Amposta – C/ de Jalón
 • C/ d’Aymerich i Gilabertó – C/ de la Mare de Déu de les Angústies
 • C/ de Menéndez y Pelayo – Ctra.de Montcada
 • C/ de Segura – Plaça de la Mediterrània
 • C/ del Túria – C/ del Guadalquivir
Switch to mobile version