Autor Societat
19 Novembre 2015 a 13:00

27 restaurants de Terrassa participen a la campanya Acaba’t el plat a casa

En total participen 137 restaurants arreu de 18 municipis

Acaba't el plat a casa

Acaba’t el plat a casa // Imatge cedida per Consorci per la Gestió de Residus

137 restaurants del Vallès Occidental fan possible que els seus clients s’enduguin els aliments sobrants per acabar-se’ls a casa. Comença per segon any la campanya “Acaba’t el Plat a casa” impulsada pel Consorci per la Gestió de Residus.

En total hi participen 18 municipis membres del Consorci per a la Gestió de Residus. La iniciativa rep el suport dels ajuntaments de la comarca i la col·laboració del Gremi Comarcal d’Hosteleria i Turisme de Sabadell, Terrassa i Comarca.

El president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba, va explicar que “volem agrair als gairebé 140 restaurants de la comarca que volen tirar endavant aquesta campanya que no només és una campanya de residus, per reciclar, sinó que també té un valor social i un valor econòmic. Encoratgem als restaurants que encara no hi participen que s’hi puguin adherir”.

Per la seva banda, el regidor d’Espai Públic de Sabadell Xavi Guerrero va explicar que “a Sabadell hem incorporat aquesta actuació dins la Setmana de la prevenció de residus que porta diferents activitats. Creiem que les campanyes de residus han de ser sensibilitzadores i, en aquest cas, volem que la gent agafi una responsabilitat alimentaria”.

El president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell va explicar que “gràcies a aquesta campanya és més senzill explicar als clients que es poden emportar el menjar que no s’han pogut acabar. Per la nostra cultura mediterrània no hi estem acostumats però és ben digne emportar-se el que has pagat”. En aquesta línia, el xef del restaurant Can Feu, el cuiner Josep Maria Villagrassa, explica que “els joves estan més acostumats a demanar el menjar per endur-se’l a casa”.

Reduir el menjar que es llença als restaurants

La campanya pretén reduir el menjar que es llença al sector de la restauració. L’objectiu del Consorci és implicar al màxim de restaurants de la comarca en la promoció de l’hàbit d’endur-se el menjar.

10.000 carmanyoles de material compostable

El Consorci ha proveït als restaurants de carmanyoles per facilitar als clients i les clientes endur-se els aliments sobrants. D’aquesta manera el client quan arribi a casa podrà consumir el que ha sobrat, congelar-lo o aprofitar-lo.

Totes les carmanyoles són de material compostable, per tant, s’han de llençar al contenidor orgànic. Es tracta d’un producte nou i atractiu per als restaurants que ha tingut molt bona rebuda.

Setmana de Prevenció de Residus al Vallès Occidental

Del 21 al 29 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus centrada en la desmaterialització. Té l’objectiu de demostrar que l’ús de menys materials es tradueix en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha preparat diverses accions de sensibilització ciutadana al voltant d’aquest concepte.

Switch to mobile version