Autor Societat
12 Novembre 2015 a 14:00

ACCD finança set projectes en resposta a la crisi de Síria

La dotació és de 306.000 euros

Refugiats // Imatge del web de Flirck

Refugiats // Imatge del web de Flirck

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança un total de set projectes per a reforçar els drets de la població desplaçada interna a Síria i de les persones refugiades a Jordània, l’Iraq i el Líban.

 

La dotació és de 306.000 euros. Els projectes aprovats promouen els drets dels sirians i sirianes desplaçades, amb especial èmfasi en les necessitats de les dones, especialment vulnerables en el context de la crisi actual.

El Govern de Catalunya ha aprovat  una convocatòria extraordinària de projectes en resposta a la crisi de Síria, tant per atendre les necessitats de les persones desplaçades internes, com de les persones que s’han hagut de refugiar als països veïns com Jordània, l’Iraq i el Líban.

 

Els projectes presentats a aquesta crida tenen en comú l’esforç per evitar un enfocament assitencialista de l’ajut humanitari, i reforcen en canvi la protecció d’uns drets humans que s’han vulnerat durant la guerra de Síria.

Alguns exemples en són la promoció del dret a l’educació per a nens i nenes refugiats; el dret a la salut sexual i reproductiva per a dones en situació de vulnerabilitat; i els drets econòmics de les famílies refugiades.

Els projectes finançats són: Save the Children (millora de l’accés a serveis de protecció i educació en emergències per a nens i nenes afectats pel conflicte a la governació d’Al-Hasakah), UNICEF (acció humanitària per atendre a la població siriana refugiada a Jordània), Comitè Català de l’ACNUR (assistència urgent a la població siriana refugiada), UNRWA (Articles d’abric i higiene), Creu Roja (suport a l’assistència obstètrica i ginecològica a dones vulnerables), Acció Contra la Fam (Programa cash for work (efectiu per treballar) i Pallassos sense fronteres (suport mitjançant les arts escèniques i la comicitat)

Aquesta crida de projectes ha estat possible gràcies a un augment del pressupost de l’ACCD que el Govern ha fet efectiu el mes d’octubre de 2015, i que ha permès també ampliar la convocatòria de subvencions ordinària.

Switch to mobile version