Autor Societat
30 Novembre 2015 a 13:00

Es posa en marxa un pla de trànsit i seguretat amb motiu de les festes de Nadal

Es va presentar divendres davant el Consell Municipal de Seguretat

Enllumenat nadalenc de Terrassa

Enllumenat nadalenc de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

El Consell Municipal de Seguretat de Terrassa va celebrar el divendres passat una reunió ordinària en el decurs de la qual es va presentar el pla de trànsit i seguretat que l’Ajuntament desplegarà en les properes setmanes amb motiu de les festes de Nadal.

La regidora de Seguretat, Maruja Rambla, i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, van presidir la reunió d’aquest òrgan consultiu en matèria de seguretat i que aplega representants dels grups politics, de les principals entitats de la ciutat i de diferents serveis municipals, a més dels tres  cossos policials i el jutge degà de Terrassa.

Aquesta reunió era la primera del mandat i per tant va començar amb la presentació dels nous membres del Consell, fruit de la nova composició del Consistori. Tot seguit es va fer un repàs de la situació actual en l’àmbit de la Seguretat Ciutadana, a partir de les xifres d’accidentalitat i control d’índex delictiu dels primers 10 mesos de l’any. En la propera reunió ordinària del Consell, que serà a principis del proper any,  es presentarà la memòria de Policia Municipal i Via Pública, amb les dades completes de l’any 2015.

Finalment es va presentar les línies de treball derivades del Pla Director de Policia (2010), que inclou l’anàlisi i millora d’aspectes com la dimensió de la plantilla, la seva estructura i la implementació de plans de qualitat, formació i comunicació, entre altres aspectes.

Les festes nadalenques suposen un gran augment d’activitat a les zones comercials de la ciutat, amb més moviment de persones i vehicles, més activitat comercial, més ús de bancs i caixers automàtics, etc. Unes festes que resulten atractives pels lladres i on es produeixen robatoris, furts, estafes i altres tipus de delictes de tipus econòmic. Per això, la Policia Municipal elabora i aplica cada Nadal un pla específic, que comporta un augment dels efectius dedicats tant a la seguretat del trànsit com a la seguretat ciutadana a les principals zones comercials de la ciutat.

Durant tot el mes de desembre i fins passat reis es durà a terme aquest pla que pretén fer efectiva i visual la presència d’agents de servei uniformat, augmentant la sensació de seguretat, garantir la seguretat de comerciants i compradors en els seus desplaçaments i activitats, vigilant i controlant les activitats dels comerços i donant seguretat als mateixos, amb especial atenció als horaris més propers  als tancaments.

El pla es portarà a terme a les zones on hi ha més activitat comercial:

 

  • Centre de la ciutat (Illa de vianants i voltants, Plaça Nova)
  • Sant Pere Nord (Zona Rambla Francesc Macià)
  • Ca n’Anglada
  • Sant Pere (Zona Plaça del Triomf, Carrer Ample)
  • La Maurina (Av. Àngel Sallent, Carrer Núria)
  • Altres (Ctra. Castellar, C. Colom, Av. Jacquard, Av. Vallès – Parc de la Llar)

 

Es preveuen fer dos dispositius, un ordinari i un extraordinari. El primer contempla el patrullatge normal i accions de patrullatge intensiu i dissuasori de forma coordinada amb Mossos d’Esquadra. El segon contempla la reducció del patrullatge normal per coincidir amb dies festius o de cap de setmana, però a canvi s’incrementen els efectius en les zones comercials, també de manera coordinada amb Mossos d’Esquadra. Ambdós dispositius coincidiran amb els horaris d’obertura de comerços i per tant de major afluència de persones.

La Policia Municipal recomana a la ciutadania portar la bossa de mà creuada al davant, sense perdre-la de vista, i amb sistemes de tancament segurs, com ara les cremalleres. Cal evitar portar la cartera en lloc de fàcil accés, com per exemple en les butxaques de darrera, no fer exhibició dels diners i, si s’esdevé víctima o testimoni d’un fet delictiu, denunciar-lo a la policia.

 

Regulació del Trànsit

Els punts i zones de regulació de trànsit previstos de manera ordinària seran la Rambla, entre la plaça d’anselm Clavé i el carrer de Gutemberg, la plaça del Doré, el Portal de Sant Roc – carrer del Doctor Cabanes, la cruilla dels carrers Vall i Col·legi i la cruilla d’Arquímedes amb Gutemberg. A més hi haurà motoristes de control del circuit de la zona Centre. En cas de col·lapse, es tancarà a la circulació la zona compresa entre el carrer del Forn, Rambla d’Egara, i carrer del Vall, només circulant aquells vehicles que vulguin entrar a l’aparcament de la plaça Vella o del Portal de Sant Roc, i els veïns de la zona.

Switch to mobile version