Autor Societat
26 Novembre 2015 a 13:00

La Mútua de Terrassa i el CST han rebut el guardó a l’Àrea de la Dona

20 hospitals catalans acaparen premis per excel·lència, qualitat, funcionament i eficiència

Hospital Universitari Mútua de Terrassa

Hospital Universitari Mútua de Terrassa // Imatge del web de la UAB

L’excel·lència, la bona qualitat assistencial i de funcionament dels centres hospitalaris catalans ha estat de manifest. Aquest dimarts es va fer entrega dels guardons del Programa Hospitals TOP 20. Aquest premis valoren el conjunt d’indicadors assistencials i de processos de gestió de més de 150 hospitals d’arreu de l’Estat espanyol.

Dels 63 premiats 18 són hospitals catalans, això suposa un reconeixement al sistema sanitari públic de Catalunya. L’atenció assistencials als pacients és la màxima prioritat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Els premis van estar distribuïts en dues categories: premis a la Gestió Hospitalària Global i premis a 8 Àrees Clíniques. En la primera categoria dels 52 nominats 22 són catalans. D’aquests 11 han obtingut un dels 27 guardons:  l’Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu – Hospital Clínic de Barcelona, la Clínica Corachán, la Clínica Terres de Ponent S.L., el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Hospitalari de Terrassa, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l’Hospital de Viladecans, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari Mútua Terrassa i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

En relació a la categoria de diferents àrees clíniques els guardons  van ser : Àrea Sistema Nerviós (Consorci Sanitari del Maresme-Hospital de Mataró, Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida); Àrea Sistema Respiratori (Consorci Sanitari Integral – Hospital Dos de Maig, Quironsalud – Hospital General de Catalunya, Quironsalud – Hospital Universitari Sagrat Cor); Àrea de Cor (Consorci Hospitalari de Vic); Àrea Muscul-Esquelètica (Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol); Àrea de la Dona (Consorci Sanitari de l´Anoia, Consorci Sanitari de Terrassa, Hospital Universitari Mútua Terrassa, Parc Sanitari Sant Joan de Déu).

L’encarregat de lliurar els premis ha estat el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Els guardons Hospitals TOP 20

Els guardons avaluen hospitals basant-se amb indicadors objectius obtinguts a partir de dades registrades de forma rutinària.

El aquest sentit els Hospitals TOP 20 mostren el millor balanç de resultats en el 46% de les àrees clíniques i en el 39% dels processos, millorant l’eficiència en un 47% i la productivitat en un 27%.

El programa està plenament consolidat en el sector i és molt valorat tant pels hospitals com per els administracions sanitàries.

Amb la participació cada hospital rep un perfil amb els seus resultats en el processos i indicadors clau amb la posició que ocupa respecte hospitals similars.

IASIST és una empresa de servei professionals de valor afegit que ofereix experiència professional i infirmació clínica i econòmica a proveïdors de serveis i administracions sanitàries.

Switch to mobile version