Autor Cultura
13 Novembre 2015 a 10:00

La Setmana de la Ciència celebra la 20ª edició

Aquesta edició compta amb més de 300 activitats gratuïtes

SC15

SC15

La 20a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’15) es celebra del 13 al 22 de novembre amb prop de 300 activitats multidisciplinàries. L’actual edició es centra en la llum i els sòls amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls. Arreu de 50 municipis s’oferiran conferències i taules rodones, tallers, cursos,…

L’esdeveniment que ja porta dues dècades està organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació juntament amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement.

L’SC’15 compra amb nombroses institucions i entitats del sistema català de recerca i innovació entre elles 12 universitats de Catalunya: UB, UAB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV, UOC, URL, UVicUCC, UIC i UAO.

Conferència inaugural de Romain Quidant

La nova edició s’inaugurarà el dilluns 16 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en un acte presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. La conferència anirà a càrrec de Romain Quidant professor d’investigació ICREA a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Concurs fotogràfic a Instagram i nova edició del joc científic RYM

Aquest any es realitza la primera edició del concurs fotogràfic de la Setmana de la Ciència a través d’Instagram. El concurs és per a tots aquells que participin en alguna activitat programada. Les imatges han de ser inèdites i han de tenir el nom i data de l’acte i etiquetar-les com a #fotoSC15.

Per altra banda es promou per quart any el joc RYM (Research Your Mind) disponible per a mòbils, navegadors web i Facebook. El joc permet esbrinar el nivell de coneixement bàsic sobre diferents camps científics.

El dilluns 16 de novembre es celebrarà una competició en directe entre equips universitaris catalans. Els guanyadors seran premiats amb unes tauletes de Samsung.

Dia de la Ciència a les Escoles

Una altra activitat destacada és el Dia de la Ciència a les Escoles. El dimecres 18 de novembre 100 investigadors realitzaran conferències en centres d’Educació Secundària d’arreu de Catalunya.

L’objectiu és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO i Batxillerat.

Passejades per la Ciència i la Història

Des de la Secretaria d’Universitats i Recerca destaquen dues de les “Passejades per la Ciència i la Historia”. Concretament les de Barcelona i Figueres. Els itineraris tenen una durada de dues hores i mitja i compten amb un guia i dramatització amb actors.

Switch to mobile version