Autor Economia
20 Novembre 2015 a 15:00

Terrassa millora els polígons industrials de la ciutat per a afavorir l’activitat i atreure empreses

Es duran a terme un total de 215 actuacions 

Terrassa millora els polígons industrials de la ciutat per a afavorir l’activitat i atreure empreses // Imatge cedida per l'Ajuntament de Terrassa

Terrassa millora els polígons industrials de la ciutat per a afavorir l’activitat i atreure empreses // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

215 és el nombre d’obres de manteniment i millora que l’Ajuntament de Terrassa durà a terme a nou polígons industrials de la ciutat fins el proper estiu. El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, va visitar ahir els diferents treballs que s’estan duent a terme al Polígon Santa Margarida.

El conjunt d’intervencions, que s’emmarquen en el Pacte per a la Promoció Industrial de Terrassa, té com ha objectiu afavorir l’activitat als polígons i atreure’n de nova. Així ho va explicar Sàmper, qui en aquest sentit comentava quehem de fer que la nostra oferta de naus i polígons sigui més atractiva, moderna i competitiva, no només perquè les empreses existents s’hi quedin, sinó també per atreure’n de noves. Uns polígons ben comunicats, ben mantinguts i amb el serveis necessaris són claus per propiciar la creació de llocs de treball. Al cap i a la fi, la nostra prioritat és que baixi l’atur, i Terrassa ha de ser un pol d’atracció inversora del món empresarial, aprofitant la seva situació estratègica, les comunicacions i el caràcter essencialment innovador del nostre teixit empresarial”. 

Aquests treballs els estan duent a terme personal que forma part dels dos plans d’ocupació que aquest any ha engegat l’Ajuntament. S’han contractat en total 15 persones amb un finançament de gairebé 250.000 € entre les aportacions de tres Administracions: l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

El primer equip està format per 8 persones que hi treballen des de la primavera. Porten realitzades un centenar d’actuacions.Aquest grup s’ha pogut contractar gràcies a un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona (aportació de 128.603,64 €).

El segon equip, format per 7 persones,  s’acaba d’incorporar i treballarà fins el mes de juny. La seva contractació ha estat subvencionada per la Generalitat de Catalunya amb  57.393,84  €.  

L’Ajuntament,  per  la  seva banda, aporta 62.000 € corresponents a la part no subvencionada de les retribucions dels treballadors i al material necessari per a les obres.

Actualment s’han dut a terme 95 actuacions, que sumen una àrea d’afectació d’uns 1.500 m2, als polígons de Can Parellada, Els Bellots, Santa Margarida i Can Palet.  Es tracta sobretot de reparacions de panots aixecats, arrels que aixequen el paviment, sots al carrer, vorades trencades, escossells aixecats i neteja  d’embornals.

Resten pendents 120 intervencions més, de tipologies similars, segons l’estudi fet a finals del mandat anterior. Aquestes actuacions es concentren als polígons del Segle XX, Montserrat, La Grípia, Can Petit i Polígon Nord, i aniran a càrrec de la nova brigada que ha començat a treballar aquest setmana.

Pel que fa a les incidències detectades al paviment asfàltic, en els casos més  urgents des del punt de vista de la seguretat s’ha actuat, de manera provisional, amb solucions d’asfaltat en fred, una tècnica que es pot dur a terme amb mitjans propis. La resta de les actuacions s’han inclòs en el programa de manteniment viari de la ciutat i es faran amb la tècnica habitual d’asfaltat en calent, a càrrec d’empreses externes.

Estudi sobre l’estat de les naus industrials 

Durant la visita d’ahir, el tinent d’alcalde va explicar que, a banda d’aquestes actuacions, s’està duent a terme un informe tècnic per a inventariar totes les naus industrials de la ciutat segons si tenen o no activitat i segons el seu grau de conservació. A partir d’aquest estudi, l’Ajuntament de Terrassa podrà dissenyar noves polítiques de promoció industrial a partir de l’any vinent.

Switch to mobile version