Autor Societat
21 Desembre 2015 a 10:30

Desarticulen un grup criminal d’Europa de l’Est que entre d’altres havia comès un robatori a Terrassa

Estava molt especialitzat  

Desarticulen un grup criminal d’Europa de l’Est que entre d'altres havia comès un robatori a Terrassa // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Desarticulen un grup criminal d’Europa de l’Est que entre d’altres havia comès un robatori a Terrassa // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona, van detenir els quatre integrants d’un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en pisos de Catalunya.

A principis de desembre els investigadors es va tenir coneixement que un grup criminal format per tres georgians i un letó hauria realitzat diferents robatoris en pisos a diverses poblacions catalanes.

Els detinguts estaven altament especialitzats i forçaven es panys de les portes sense deixar marques. Accedien a l’interior dels pisos forçant els panys amb rossinyols i claus ‘bumping’. Un cop a l’interior, sostreien diners en metàl·lic i tots aquells objectes amb un alt valor econòmic. En sortir de la vivenda, donaven una volta de clau al pany per tal que el propietari no sospités que hom havia accedit a casa seva.

Els quatre integrants del grup van ser detinguts els passat dia 11 a Tarragona. Els agents que van escorcollar el seu domicili van trobar 3.450 euros i una gran quantitat d’objectes sostrets, així com una gran quantitat de claus i panys que feien servir els detinguts per aprendre a obrir les portes sense deixar marca.

La investigació va poder constatar que el grup criminal hauria comés com a mínim robatoris en domicilis de  Tàrrega, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca. A hores d’ara s’està comprovant que els detinguts no estiguin relacionats amb altres robatoris.

Després de declarar en seu judicial, tres dels detinguts van ingressar a presó, mentre que el quart va quedar en llibertat amb càrrecs.

Switch to mobile version