Autor Societat
16 Desembre 2015 a 15:00

El bitllet senzill i la T-Blanca als autobusos urbans mantindran els preus pel 2016

Els pàrquings municipals i de concessió també 

avaria bus

Foto: Sergi Colomer

Els autobusos urbans de Terrassa mantindran els preus el 2016, amb l’excepció de la T-25, que s’apujarà 10 cèntims. Aquesta és la proposta presentada el passat dilluns a la tarda pel Govern municipal a la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat i que elevarà al Ple per a la seva aprovació aquest mes de desembre.

Amb la proposta realitzada, l’únic increment es produeix en la T-25, la tarja que permet fer 25 viatges, que passa dels 18 € (16,36 més IVA) als 18,10 €. La resta de títols (el bitllet senzill i la T-Blanca) no modifiquen el seus preus. Així el bitllet senzill continuarà costant 1,32 € més IVA (1,45 € amb l’IVA actual), mentre que la T-Blanca continuarà costant, segons el nivell de renda, entre 5 i 20 € (amb l’IVA actual). Aquesta targeta unipersonal permet accés il·limitat als autobusos urbans durant tot l’any en determinades circumstàncies d’edat, discapacitat i/o nivell d’ingressos. La revisió de totes tres tarifes, en què dues es congelen i una s’augmenta un 0,56%, dóna un increment del 0,28% de la tarifa mitjana ponderada.

És el tercer any consecutiu que l’Ajuntament congela les tarifes del bitllet senzill i de la T-Blanca. L’últim vegada que es va apujar el bitllet senzill va ser al 2013, quan es va apujar 10 cèntims mentre que la T-Blanca, creada al 2013, no ha modificat mai el seu preu. La T-25 portava tres anys mantenint el seu preu.

Els aparcaments públics també mantindran preus 

D’altra banda, el Govern també va presentar la proposta de tarifes  per 2016 dels aparcaments de titularitat municipal o subjectes a concessió administrativa, que mantindran els preus del 2015. Una proposta de congelació que obeeix a que l’IPC no s’ha incrementat durant el 2015.

Els aparcaments que mantindran preus l’any vinent són els següents: Avinguda de Barcelona, Plaça de Lluís Companys, Plaça del Progrés, Plaça del Primer de Maig (municipals), Vapor Ventalló, Portal de Sant Roc, Plaça del Doctor Robert, Plaça Vella i Raval de Montserrat (privats amb concessió administrativa municipal).

Switch to mobile version