Autor Societat
8 Desembre 2015 a 14:00

L’Institut Català de les Dones proposa transmetre valors d’equitat de gènere als infants

L’ICD pretén deixar enrere els estereotips sexistes en les joguines

#trenquemestereotips

#trenquemestereotips

L’Institut Català de les Dones (ICD) va iniciar #trenquemestereotips una actuació de sensibilització a les xarxes socials per prendre consciència de la importància del temps de joc per educar els infants en el valor de l’equitat de gènere.

La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, va explicar que “amb #trenquemestereotips proposem que les festes nadalenques siguin un moment per reflexionar sobre què volem que aprenguin els més petits de la família i que cadascú faci una revisió sobre allò que transmet quan juga amb un nen o una nena, o bé quin missatge estem donant amb els regals que fem a una i l’altre”.

Segons Gatell “cal ser coherents amb el futur que imaginem per a ells i elles. Iniciem-los en una realitat on dones i homes desenvolupin tot el seu potencial com a persones en tots els àmbits de la vida, on es respectin les seves diferències i es relacionin com a iguals”.

La iniciativa consta de quatre imatges que combinen joguines carregades d’estereotips de gènere amb els eslògans “M’agrada disfressar-me de fada ninja”; “M’agrada arreglar les coses amb una mica màgia”; “M’agrada que el meu peluix faci de migcampista”; “M’agrada carregar la cuineta al camió”.

La divulgació es realitzarà a través de les xarxes socials on es convida a tothom a la seva difusió juntament amb missatges i/o fotografies pròpies amb l’etiqueta #trenquemestereotips.

#trenquemestereotips es difon en suport cartell a través dels municipis, escoles, llars d’infants,… Els materials de la iniciativa estan disponibles a través del web de l’ICD.

Switch to mobile version