Autor Societat
24 Desembre 2015 a 13:00

Nova sentència favorable a l’Ajuntament per les multes dels habitatges buits a entitats financeres

De les 10 sentències, 7 han estat favorables, dues d’estimació parcial i una desfavorable 

Ajuntament de Terrassa

Aquest matí s’ha fet un simulacre d’emergència al consistori // Foto: Sergi Colomer

El Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona ha notificat una nova sentència per la imposició de multes coercitives a entitats bancàries amb habitatges buits durant més de dos anys. La sentència és favorable a l’Ajuntament i desestima el recurs contenciós-administratiu interposat per Criteria CaixaHolding SA davant l’expedient sancionador que el consistori va interposar-li el 23 de gener de 2015 per forçar que ocupés un dels habitatges buits de la seva propietat a la ciutat.

Aquesta és la setena sentència favorable a l’Ajuntament de Terrassa des del passat mes de juliol, quan el Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona notificava la primera sentència que donava la raó al consistori de forma inequívoca en un àmbit que no tenia precedents fins aleshores. De les deu sentències en total notificades fins ara, doncs, 7 són favorables a l’Ajuntament, dues d’estimació parcial, i només una de desfavorable.

La nova resolució referma el procediment seguit per l’administració local per fonamentar la seva actuació i, a més, imposa el cost del recurs a l’entitat bancària. Queda demostrat doncs que que l’habitatge es trobava en situació anòmala, havent estat desocupat durant més de dos anys, constant així que l’entitat financera propietària de l’habitatge havia desatès els requeriments anteriorment realitzats per a l’ocupació de l’habitatge i els oferiments fets per l’Ajuntament de cedir-lo al seu favor per tal de gestionar-lo en règim de lloguer social, emparant-se en l’aplicació de la Llei de l’Habitatge de Catalunya.

Una vegada més es reconeix que la desocupació injustificada dels habitatges constitueix un clar incompliment de la finalitat de l’immoble i, per tant, de la seva funció social.

Es tracta d’un pas més per a aquelles persones que reclamen  el dret a un habitatge digne i esperona a tots aquells ajuntaments que decideixin seguir l’exemple de Terrassa i emprendre aquestes accions legals.

Switch to mobile version