Autor Societat
11 Desembre 2015 a 18:00

Santi Vila anuncia que el les tarifes del transport públic es congelaran l’any vinent

La T-12 s’ampliarà fins als 14 anys

T-10 // Imatge del web de TMB

T-10 // Imatge del web de TMB

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que les tarifes del transport públic per a l’any vinent quedaran totalment congelades. Vila ha explicat que el progressiu increment de la demanda i el compliment del pla de finançament pactat per les administracions han generat un estalvi de més de 8 MEUR que permet el manteniment dels preus dels bitllets i abonaments a l’ATM de l’àrea de Barcelona i ampliar la seva cobertura social. A més, Vila ha avançat que de cara al 2016 la T-12, que permet viatjar gratis fins als 13 anys, s’ampliarà fins als 14.

Santi Vila ha manifestat: “Estem satisfets perquè amb totes les autoritats responsables (Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona) hem acordat unes tarifes per a l’exercici 2016 que s’addiuen amb la filosofia d’intentar garantir, d’una banda, la sostenibilitat del sistema, i de l’altra aprofundir amb polítiques de bonificació social per a tots aquells col·lectius que són vulnerables o que necessiten un estímul per moure’s amb transport públic.

Pel que fa a l’aportació de l’Estat al finançament del sistema públic de transport, Vila ha dit: “De nou és decebedor constatar que el gran pes de les polítiques per afavorir el transport públic a Catalunya l’estem resistint el Govern de Catalunya i les autoritats locals”. “El paper de l’Estat és marginal”.

L’ampliació de l’edat d’ús de la T-12, Vila ha explicat: “L’objectiu és fer polítiques d’estímul per a joves fins a 16 anys. Són col·lectius que hem d’intentar fidelitzar en l’ús del transport públic perquè tenim ganes que els joves es moguin per l’entorn metropolità amb transport públic”. 

Les darreres dades d’evolució de la demanda del sistema públic de transport a l’àrea de Barcelona constaten l’augment progressiu de viatgers des del darrer semestre del 2013. Així, aquest 2015, amb les xifres tancades a mes d’octubre, el nombre de viatges ha crescut un 2% respecte el mateix període de l’any passat.

Switch to mobile version