Autor Economia
22 Desembre 2015 a 15:00

Terrassa genera el 2.2% del total del PIB català

És la quarta ciutat que més produeix

Vistes de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Vistes de Terrassa // Foto: Sergi Colomer

Barcelona genera 64.241 milions d’euros de PIB, xifra que representa el 31% del total del producte interior brut de Catalunya de l’any 2012, dada que permet apreciar l’efecte de la capitalitat de Barcelona.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la segueixen l’Hospitalet del Llobregat (que produeix el 2,7% del total del PIB català), Tarragona (2,4%), Terrassa (2,2%) i Sabadell (2,1%).

Les darreres dades comarcals disponibles (any 2012) mostren que el PIB per habitant augmenta en setze comarques en comparació amb l’any anterior (tot i que al conjunt de Catalunya s’havia reduït un 1,2% el 2012). Els increments més rellevants corresponen al Pallars Jussà (5,8%), la Terra Alta (5,6%), les Garrigues (5,5%) i el Moianès (5,4%), mentre que les comarques que han registrat disminucions més accentuades del PIB per habitant són el Montsià (-9,2%) i l’Urgell (-6,2%).

L’Idescat presenta aquests resultats provisionals amb la nova base 2010, que, a més d’incorporar el nou estàndard metodològic obligatori de la Unió Europea (SEC-2010), també utilitza noves fonts d’informació estadística i nous mètodes d’estimacions. Aquest canvi de base representa un trencament de sèrie amb els resultats d’anys anteriors.

Switch to mobile version