Autor Economia
28 Gener 2016 a 14:00

El Consell Comarcal potenciarà l’economia social i solidaria

Sabadell acull l’11 de febrer la 1a Trobada d’economia social del Vallès

Consell Comarcal Plenari // Foto: Joan Murcia

Consell Comarcal Plenari // Foto: Joan Murcia

Aquest 2016 el Consell Comarcal del Vallès Occidental treballarà amb els municipis de la comarca per fomentar i impulsar l’economia social i solidaria en el marc de la Xarxa d’Innovació Social. Fins al moment, aquesta Xarxa havia fet un treball més genèric en relació a la innovació social i ara vol incidir en com articular estratègies d’economia social i solidaria. El tret de sortida d’aquest treball serà la 1a Trobada d’economia social del Vallès que es celebrarà el proper 11 de febrer al Centre d’Empreses de Can Roqueta de Sabadell i que vol posar en contacte diferents agents del territori per fer emergir nous projectes en aquest àmbit. Aquesta trobada està organitzada conjuntament pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sabadell.

La 1a Trobada d’Economia Social del Vallès vol explorar aliances i donar d’eines els participants per fomentar projectes col.laboratius conjunts. Està dirigida especialment a les cooperatives, les associacions, fundacions i societats laborals amb un clar component i interès social.

El President de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Polítiques actives d’ocupació, Joan Carles Paredes, assegura que “des del Consell Comarcal volem treballar al costat dels municipis i amb els municipis per potenciar l’economia social. Ben aviat podrem disposar d’un estudi sobre aquest sector i amb les dades podrem planificar les actuacions a fer amb els ajuntaments”.

Per la seva banda, el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro afirma que els resultats del primer diagnòstic fet a Sabadell sobre Economia Social i Solidària “indiquen la necessitat d’un major compromís dels ens locals amb aquest sector amb una gran rellevància local, generador d’ocupació de qualitat i que proveeix serveis únics enllaçats amb un nou model de desenvolupament”.

Durant la trobada les persones participants rebran formació teòric. S’exposaran els tipus d’aliances que poden optar els projectes empresarials per establir una bona col·laboració entre ells i els factors clau d’èxit. Aquesta sessió anirà a càrrec de Jordi Garcia (LabCoop, SCCL i soci de l’Apòstrof, SCCL).

Seguidament, a partir de les inscripcions realitzades, s’organitzarà una dinàmica participativa perquè les persones assistents estableixin contacte directe entre elles i, alhora, puguin exposar les seves necessitats i interessos. Es treballarà sobre projectes concrets per visualitzar quines complementarietats i sinèrgies hi ha i què puc oferir com a entitat. Aquesta segona part de la sessió estarà dinamitzada per Guillermo Rojo (LabCoop, SCCL i soci d’ETCs, SCCL).

La trobada compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona

Switch to mobile version