Autor Societat
7 Gener 2016 a 10:00

Els Bombers de la Generalitat alerten del risc d’incendi forestal

Fa més de 50 dies que no plou i molts punts del país arrosseguen una sequera significativa

Bombers de Terrassa // Imatge dels Bomberst de Terrassa

Bombers de Terrassa // Imatge dels Bombers de Terrassa

A partir del dia 3 de gener i allargant-se fins avui dia 7, es preveu una entrada de vent de nord-oest als extrems i a la meitat sud del país que pot agreujar la situació de risc d’incendi, donat els nivells de sequera acumulats.

La sequera s’arrossega especialment en zones del litoral de Barcelona, del Pre-Pirineu, de la zona sud del Bages i del Pallars Sobirà i interior de l’Ebre. Cal destacar que Collserola ha patit l’any més sec del darrers 110 anys.

Els Bombers de la Generalitat alerten del risc d’incendi forestal a tot el país atesa l’acumulació de més de 50 dies de sequera i d’una situació meteorològica molt estable. Tot i que és a l’estiu quan la sequera eleva sovint el risc d’incendi forestal, cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l’hivern. En aquest sentit, la manca de precipitacions acompanyada d’unes temperatures més altes del que correspondria en aquesta època, i una previsió que marca que la sequera es pot allargar fins el març de 2016, alerten d’un hivern complicat pel que fa a risc d’incendi forestal.

Davant d’aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Departament d’Interior, demana que s’extremin les precaucions per tal d’evitar que es produeixin incendis forestals. A més, es vol remarcar que és molt important donar avís de qualsevol situació de perill al telèfon únic d’emergències 112.
Switch to mobile version