Autor Cinema, teatre i televisió
8 Gener 2016 a 16:00

Joy

Joy

Joy

Aquesta setmana s’estrena als cinemes pel·lícules de diferents països, com el romanç No es mi tipo de França, el drama Eisenstein en Guanajuato d’Holanda,  el drama bélic Secretos de guerra d’Holanda, els film de terror Exorcismo en el Vaticano i Maggie dels Estats Units, el thriller Legend del Regne Unit i la comèdia Joy dels Estats Units.

JOY

COMEDIA. Dirigida per: David O. Russell. Repartiment: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

Joy Mangano és una humil treballadora de Long Island que va acabar convertint-se en una notable inventora de productes de la llar i també en un dels rostres més recognoscibles de la teletienda americana.

LEGEND

THRILLER. Dirigida per: Brian Helgeland. Repartiment: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis

Biopic sobre els bessons Kray, uns gàngsters que van sembrar el terror a Londres en la dècada dels 60.

MAGGIE

TERROR. Dirigida per: Henry Hobson. Repartiment:Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson

Una noia de 16 anys d’un poble d’Amèrica és infectada per un zombi. La jove trigarà 6 mesos a convertir-se en zombi, i la transformació afectarà la situació en la seva família, en concret al seu pare, que continua mantenint el seu amor incondicional per la seva filla.

EXORCISMO EN EL VATICANO

TERROR. Dirigida per: Mark Neveldine. Repartiment: Michael Peña, Olivia Taylor Dudley, Dougray Scott

Angela Holmes, una jove de 27 anys, accidentalment es talla en un dit i acaba a l’hospital. La ferida se li infecta i començarà a tenir un estrany comportament amb qualsevol que estigui a prop seu, causant-li greus ferides i fins i tot la mort. Un grup de sacerdots examina a Angela i arriben a la conclusió que està posseïda. Però quan El Vaticà decideix realitzar un exorcisme, veuran com s’enfronten a una antiga força satànica més poderosa del que poden imaginar.

SECRETOS DE GUERRA

DRAMA. Dirigida per: Dennis Bots. Repartiment: Maas Bronhuyzen, Joes Brauers, Pippa Allen, Luc Feit

Durant l’ocupació alemanya d’Holanda, en 1943, en plena II Guerra Mundial, Tuur i Lambert són els millors amics. Sense ser del tot conscients de la situació en què viu la seva petita ciutat, juguen a la guerra pel bosc i van al col·legi amb aparent normalitat. Però tot això canvia aviat, entre altres coses per l’arribada d’una nova alumna a l’escola, de la qual tots dos queden enamorats sense saber que la seva destinació està marcada. Inevitablement, Tuur, la família del qual té llaços secrets amb la Resistència, i Lambert, els pares de la qual col·laboren amb els alemanys, veuran posada a prova la seva amistat, quan el primer descobreixi que fins i tot la vida de la seva família està en perill.

EISENSTEIN EN GUANAJUATO

DRAMA. Dirigida per: Peter Greenaway. Repartiment: Elmer Bäck, Stelio Savante, Maya Zapata, Lisa Owen

Greenaway porta a la pantalla gran part de la vida de Sergei Eisenstein, concretament el període en el qual el mític realitzador soviètic va viure a Mèxic i va rodar, entre altres films, “Que viva Mèxic!”. El director de “El Cuirassat Potemkin” (1925) va passar més d’un any, a partir de desembre de 1930, en terres asteques per filmar la seva fascinació pel Dia de Morts i els ritus religiosos de la cultura popular mexicana. No obstant això, la cinta va quedar inconclusa, per la qual cosa en 1979 Grigori Aleksandrov, a partir dels “storyboards” originals de Eisenstein, va compilar “Que viva Mèxic!, una aproximació al muntatge que aquest planejava.

NO ES MI TIPO

ROMANCE. Dirigida per: Lucas Belvaux. Repartiment: Emilie Dequenne, Loïc Corbery, Sandra Nkake, Charlotte Talpaert

La pel·lícula relata la trobada entre un professor de filosofia parisenc destinat durant un any a un centre d’una zona rural i una jove perruquera sense pretensió intel·lectual que acabarà per convertir-se en el seu amant.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version