Autor Societat
14 Gener 2016 a 14:00

La Generalitat expedienta 42 agències immobiliàries per incomplir la normativa de la certificació energètica

Els edificis suposen aproximadament un 25% del consum energètic de Catalunya

Certificació energètica // Imatge del web de Wikipedia

Certificació energètica // Imatge del web de Wikipedia

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Consum (ACC), ha obert expedient sancionador a 42 agències immobiliàries per incompliments de la normativa en matèria de certificació energètica d’edificis. Les inspeccions van constatar que aquestes agències anunciaven habitatges sense publicitar-ne l’etiqueta d’eficiència energètica, fet que vulnera la llei i els drets del consumidors.

La certificació energètica d’edificis és un document obligatori en la compravenda o lloguer d’habitatges o edificis, i ofereix als usuaris informació sobre el comportament energètic de l’immoble. La normativa exigeix que l’etiqueta energètica sigui visible en els anuncis d’habitatges, ja que permet als usuaris comparar l’eficiència de diferents edificis i incorporar l’estalvi en energia com a factor de decisió a l’hora de llogar o comprar un habitatge.

Els edificis suposen aproximadament un 25% del consum energètic de Catalunya, i augmentar l’eficiència energètica d’aquest sector és fonamental per avançar cap a un model energètic més racional i sostenible.

A Catalunya, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha emès 483.586 certificats d’eficiència energètica per a edificis existents des de la seva entrada en vigor, el juny de 2013, i 2.687 per a edificis de nova construcció des de l’any 2007.

La Generalitat treballa per millorar la certificació energètica d’habitatges, amb la intenció de fer-la més completa i útil per als ciutadans a l’hora de no només de prendre decisions per a escollir habitatge, sinó també de realitzar actuacions de rehabilitació energètica per incrementar-ne l’eficiència energètica.

 

 

Switch to mobile version